ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ, ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ

KELLAS (Αντιγραφή)Τα γραφεία του Α.Σ Νίκαιας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», επισκέφθηκε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, όπου και συναντήθηκε με το Δ.Σ του Συνεταιρισμού, αλλά και με παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής.

Κύριο θέμα συζήτησης, οι μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού να ενημερώνουν τον κ. Κέλλα πως “οι αγρότες έχουν φτάσει στα όρια τους και αισθάνονται ότι η πολιτεία τους εμπαίζει”.

«Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν να τους επιστραφεί το ΦΠΑ, ωσότου το κράτος να τελειώσει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για τον συμψηφισμό του με τις ασφαλιστικές εισφορές. Ας πληρωθούν τώρα και ο συμψηφισμός ας ξεκινήσει με τις επόμενες πληρωμές», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου βουλευτή.

Για το καινούριο καθεστώς επιστροφής ΦΠΑ που θα ισχύσει άμεσα, ο κ. Κέλλας δήλωσε πως με αυτό το σύστημα ευελπιστεί, οι καθυστερήσεις να αποτελέσουν παρελθόν και να δοθούν σημαντικές ανάσες τόσο σε αγρότες, όσο και σε επιχειρήσεις, αφού και αυτές αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε στον κ. Κέλλα είναι και η αναστάτωση που επικρατεί σε πολλούς αγρότες με τα δικαιώματα που θα ισχύσουν με τη νέα ΚΑΠ, αφού λόγω της ασάφειας που υπάρχει, ιδιοκτήτες και αγρότες δεν ξέρουν ούτε τι να καλλιεργήσουν, ούτε τι τιμές θα ισχύσουν στα ενοίκια των χωραφιών.

Ο βουλευτής τους ενημέρωσε πως για το συγκεκριμένο θέμα είχε έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Καρασμάνη, ο οποίος του απάντησε ότι έχοντας πλήρη επίγνωση του θέματος,  αναμένει τις τελικές διευκρινίσεις και εφαρμοστικές διατάξεις από την ΕΕ.

Τέλος στον βουλευτή ετέθη το θέμα της παρακράτησης κοινοτικών επιδοτήσεων με τον κ. Κέλλα να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Εξήντα δυο βουλευτές δίνουμε τεράστια μάχη για να μην παρακρατούνται οι Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και να φτάνουν ακέραιες στα χέρια των αγροτών».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο βουλευτής συνεχάρη τα μέλη του Συνεταιρισμού για την λειτουργία και την αγαστή συνεργασία που έχουν, καθώς και για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν ώστε ο Συνεταιρισμός να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της αγοράς και να είναι οικονομικά εντάξει σε όλες του τις υποχρεώσεις.

Στην συνάντηση με τον κ. Κέλλα παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αντώνης Ρέντζιας, ο Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Ψαρούλης, ο Προϊστάμενος κ. Θεμιστοκλής Σόλωνος, το μέλος κ. Αντώνης Καραλαριώτης και οι εργαζόμενες στον Συνεταιρισμό κκ. Δήμητρα Χατζημιχαήλ και Αμαλία Τριανταφυλλοπούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ