ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ «ΚΟΛΑΦΟΣ» ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΛΟΓΩ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ

679Σε σκληρή δικαστική διαμάχη με την εν διαστάσει σύζυγο του βρίσκεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος. Η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί για την περίπτωση του η οποία διέταξε την απομάκρυνση του από την οικογενειακή εστία εξαιτίας τις σεξιστικής συμπεριφοράς του προς τις ανήλικες κόρες του ηλικίας 7 και 4 ετών και γιατί βιαιοπραγεί σε βάρος της συζύγου του.

Σοκ προκαλούν αυτά που αναφέρονται στη δικαστική απόφαση του πολιτευτή των ΑΝΕΛ σχετικά με τη συμπεριφορά του απέναντι στα μέλη της οικογένειας του, και κυρίως τις δύο κόρες του.

Χαρακτηριστικά η απόφαση το δικαστηρίου επισημαίνει ότι τα παιδιά εκτίθενται «σε ανάρμοστες για την ηλικία και το φύλο τους συμπεριφορές χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις και λεξιλόγιο με σεξιστικά στοιχεία, ενώ “παίζει” μαζί τους φιλώντας τις και γλείφοντάς τις στα αυτιά και σε άλλα μέρη τους σώματός τους…», και για τον λόγο αυτό απαγορεύτηκε στα κορίτσια να διανυκτερεύουν στο σπίτι του πατέρα τους. Όσο αφορά τη συμπεριφορά του απέναντι στη σύζυγο του αναφέρεται ότι «τη χτυπάει με βέργα συνήθως στα χέρια και στα πόδια, για να τη συνετίσει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Βασιλικής Κόκκαλη για το protothema.gr, η απίστευτη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε μέσα από την πολυσέλιδη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (8982/2014) με την οποία συνδικάστηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που αντάλλαξαν οι δύο σύζυγοι.

Η σύζυγος επικαλέστηκε «επείγουσα περίπτωση και κίνδυνο» και ζήτησε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να διαταχθεί η μετοίκηση του συζύγου της Ι.Κ. από την οικογενειακή εστία. Ακόμη ζήτησε την επιμέλεια των δύο κοριτσιών και να υποχρεωθεί ο σύζυγος να καταβάλει μηνιαίως το ποσό των 1.498 ευρώ ως διατροφή, και να της παραχωρηθεί πλήρη και αποκλειστική χρήση των επίπλων και σκευών του σπιτιού.

Από την άλλη ο σύζυγος της ζητούσε να οριστεί το δικαίωμα επικοινωνίας του με τις κόρες του αλλά και τη δυνατότητα να πάρει έπιπλα από το σπίτι. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την επιμέλεια των κοριτσιών στην μητέρα τους, την αποχώρηση του πατέρα τους από την οικογενειακή εστία και διέταξε την υποχρέωση να υποβάλει ως μηνιαία διατροφή το ποσό των 800 ευρώ.

Αποφασίστηκε ταυτόχρονα, ότι ο Ι.Κ θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τις κόρες του μόνο 3 φορές της εβδομάδα, χωρίς όμως να μπορούν να περάσουν εκεί και τη νύχτα λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του απέναντι τους.

Μεταξύ άλλων η δικαστική απόφαση αναφέρει «εκθέτει τις κόρες του σε ανάρμοστες για την ηλικία και το φύλο τους συμπεριφορές χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις και λεξιλόγιο με σεξιστικά στοιχεία, ενώ “παίζει” μαζί τους φιλώντας τις και γλείφοντας τις στα αυτιά και σε άλλα μέρη του σώματός τους ασταμάτητα και σε υπερβολικό βαθμό, επιμένει δε να τις πλένει ο ίδιος με εμμονή στην καθαριότητα των γεννητικών οργάνων τους».

paraskhnio.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ