Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

σαρχωσηςΜήνυμα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια μέρα των εκπαιδευτικών, εξέδωσε ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που παίζει ο εκπαιδευτικός στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μιας κοινωνίας. Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Ο ρόλος του εκπαιδευτικού  είναι  πάνω από όλα κοινωνικός και πολιτικός.   Γιατί, ο δάσκαλος βοηθά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές παγκοσμίως.

Οι εκπαιδευτικοί συμβάλλουν στη διατήρηση και μεταβίβαση της πολιτισμικής, ιστορικής και επιστημονικής κληρονομιάς στα νέα μέλη της κοινωνίας και στη διαμόρφωση των αναγκαίων όρων για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Οι εκπαιδευτικοί πλάθουν χαρακτήρες, διαμορφώνουν ανθρώπους με  κριτική σκέψη, σύγχρονες αντιλήψεις και αξίες, διαπαιδαγωγούν ενεργούς πολίτες με  δημοκρατικά ιδεώδη, κοινωνικές ευαισθησίες και αγάπη.

Σήμερα, σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης , όξυνσης της οικονομικής κρίσης το σχολείο η εκπαίδευση γενικά επιβάλλεται  να γίνει το πρώτο μέλημα της πολιτείας  δίνοντας στους δασκάλους   επιστημονική επάρκεια σ΄ όλες τις βαθμίδες. Με διαρκή επιμόρφωση, μετεκπαίδευση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων  σύμφωνα με τις προτάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και σε συνεργασία με τα  Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευση.

Πιστεύω ότι η παιδεία που δίδεται στα παιδιά μας, μέσα από τη γνώση και την καλλιέργεια της ψυχής τους είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για μια ουσιαστική ανάκαμψη από τη γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, γι αυτό και το έργο των εκπαιδευτικών είναι πραγματικά πολύτιμο και η προσφορά τους ανεκτίμητη όταν μάλιστα έχουν υποστεί μεγάλη μείωση των αποδοχών τους  που ούτως ή άλλως δεν υπήρξαν ποτέ ανάλογες της προσφοράς τους.

Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους Εκπαιδευτικούς!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ