ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ!

347Μαχητές της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου έδωσαν σκληρή μάχη με συμμορίτες τζιχαντιστέςκοντά στην πόλη Αρσάλ στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας. Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να καταλάβει εδάφη στην περιοχή, όπου και συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση της Χεζμπολάχ, η οποία είναι σύμμαχος τόσο του Ιράν όσο και της κυβέρνησης της Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επίθεση σε περιοχές που ελέγχει η Χεζμπολάχ κοντά στην παραμεθόρια πόλη Άρσαλ. Τουλάχιστον δύο πολιτοφύλακες της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν και 13 τζιχαντιστές, σύμφωνα με τη Daily Star του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ μάχεται με χιλιάδες μαχητές της ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στην Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η πολεμική της αξία είναι μεγάλη, μιας και είναι η μοναδική αραβική στρατιωτική δύναμη που έχει νικήσει σε πόλεμο το Ισραήλ.

Τι γράφουν τα Μέσα του Λιβάνου

Τουλάχιστον 13 συμμορίτες και δύο μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές σε θέσεις της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν την Κυριακή σε δύο φυλάκια της Χεζμπολάχ στο έδαφος στης Συρίας, κοντά στο ανατολικό Λίβανο. Μεταξύ των ανδρών της Χεζμπολάχ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες σύμφωνα με τη Daily Star.

Η επίθεση έγινε από ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα. Η Χεζμπολάχ έπιασε και πέντε τζιχαντιστές αιχμάλωτους.

Επίσης, πολλοί κάτοικοι της περιοχής, μόλις άρχισε η μάχη, έσπευσαν να πολεμήσουν στο πλευρό της Χεζμπολάχ για να σταματήσουν τους τζιχαντιστές, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να εμπλακούν και πολίτες στη μάχη.

tribune.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ