ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΤΡΟΙΚΑΧωρίς οριστική συμφωνία για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, θα αποχωρήσουν από τη χώρα μας οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Οι επιφυλάξεις τους για τον τρόπο της ρύθμισης οδήγησαν σε αδιέξοδο τις δύο πλευρές (κυβέρνηση – δανειστές) και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τις 26 Οκτωβρίου, όταν και θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν επιπλέον διασφαλίσεις και επιπλέον ελέγχους στο πλαίσιο της ρύθμισης των κόκκινων δανείων για τους πολύ μεγάλους οφειλέτες – οφειλέτες δεκάδων εκατομμυρίων, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθυστέρηση ενδεχομένως να οφείλεται στη διαφωνία ΔΝΤ – ΕΕ σχετικά με το χειρισμό των «κόκκινων δανείων».

Την ίδια ώρα, «ανοιχτά» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι και το εργασιακό και ασφαλιστικό, με το υπουργείο Εργασίας να δηλώσεις «αισιόδοξο» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

 

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ