ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΟΙΣΟΙ

Αυτοδημιούργητοι, επενδύουν σε ακίνητα, πιστεύουν στον γάμο και δεν παίρνουν ποτέ το πτυχίο τους!

58IΥπάρχουν 2.325 δισεκατομμυριούχοι σε αυτόν τον πλανήτη. Αυτή τη χρονιά, ο αριθμός τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτό είναι ένα κλειστό κλαμπ, μέλη του οποίου είναι ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Τζακ Μα και η Οπρα Γουίνφρεϊ. Και παραδόξως ή όχι, το 35% εξ’ αυτών, ένας εντυπωσιακός αριθμός, δεν έχουν πάρει ποτέ πτυχίο. Μάλιστα, ξεκίνησαν τις σπουδές τους αλλά δεν τις ολοκλήρωσαν ποτέ.

Δείτε παρακάτω όλα τα κοινά στοιχεία των σημερινών δισεκατομμυριούχων, μέσα από τα στοιχεία της εταιρείας Wealth-X’s Billionaire Census:

1. Ο μέσος δισεκατομμυριούχος, έχει περιουσία αξίας 3 δισ. δολαρίων.

2. Ολοι οι δισεκατομμυριούχοι της φετινής λίστας μαζί, αξίζουν 7.3 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας βελτιώσει τους αριθμούς κατά 12% από πέρυσι. Το ποσό είναι μεγαλύτερο από όλες τις εταιρείες του Dow Jones μαζί. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της αξίας τους, αν οι δισεκατομμυριούχοι όλου του κόσμου αποφάσιζαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια χώρα, ο πλούτος τους θα ξεπερνούσε το ΑΕΠ της Ιαπωνίας.

3. Οι 2.325 δισεκατομμυριούχοι ελέγχουν το 4% του παγκόσμιου πλούτου. Η αλλιώς, το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 40% του πλούτου.

4. Για κάθε τρία εκατομμύρια ανθρώπους στη γη, υπάρχει ένας μόνο δισεκατομμυριούχος. Εχει μοναξιά στην κορυφή, σωστά;

5. Η Ευρώπη έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη ήπειρο.

6. Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους από κάθε άλλη χώρα. Η Αμερική έχει 571 δισεκατομμυριούχους, έχοντας αυξήσει τα μέλη της κατά 57 από πέρυσι.

7. Το 60% των δισεκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι, όπως ο Τζακ Μα, η Ελίζαμπεθ Χολμς και πολλοί άλλοι (επτά Ελληνοαμερικανοί μεταξύ αυτών).  Απ’ την άλλη, το 26,9% εξ αυτών έγιναν δισεκατομμυριούχοι επενδύοντας τον πλούτο που κληρονόμησαν, ενώ το 13% απλά γεννήθηκαν δισεκατομμυριούχοι.

8. Ο μέσος δισεκατομμυριούχος είναι 63 ετών, και το 93% των δισεκατομμυριούχων είναι πάνω από 45.

9. Οι δισεκατομμυριούχοι επενδύουν πολλά στον τομέα των ακινήτων, περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια ανά άτομο. Τείνουν να έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον τέσσερα ακίνητα.

10. Οι δισεκατομμυριούχοι τείνουν να αγοράζουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία πολυτέλειας, εκτός από σπίτια. Για παράδειγμα, ένας στους 30 δισεκατομμυριούχους έχουν αγοράσει αθλητική ομάδα ή ένα άλογο κούρσας. Άλλα σημαντικά στοιχεία του ενεργητικού τους περιλαμβάνουν πολυτελή γιοτ,αεροπλάνααυτοκίνητα, και έργα τέχνης.

11. Οι δισεκατομμυριούχοι πιστεύουν στον γάμο. Το 65% εξ αυτών είναι παντρεμένοι.

12. Οι δισεκατομμυριούχοι αγαπούν τα πανεπιστήμια της Ivy League. Η μελέτη αναφέρει ότι ενώ έχουν σπουδάσει σε πάνω από 700 διαφορετικά πανεπιστήμια, τα πανεπιστήμια που έχουν βγάλει τους περισσότερους εκατομμυριούχους είναι: 25 είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (αυτό που ψηφίστηκε από το playboy ως το πανεπιστήμιο με την καλύτερη και πιο «έξαλλη» φοιτητική ζωή), 22 του Χάρβαρντ, και 20 του Γέιλ.

13. Ωστόσο, ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι το 35% δεν πήραν ποτέ το πτυχίο τους. Είναι πολλές αυτές οι ιστορίες τέτοιων ανθρώπων που ξεκίνησαν να σπουδάζουν σε εντελώς διαφορετικά αντικείμενα, αλλά εγκατέλειψαν σύντομα πιστεύοντας ότι ενδεχομένως οι σπουδές θα ήταν χάσιμο χρόνου γι’ αυτούς.

14. Τέλος, οι δισεκατομμυριούχοι ξεκίνησαν να εργάζονται στις αγορές. Σχεδόν το 20% εξ’ αυτών έχτισαν την καριέρα τους μέσα στη Γουόλ Στριτ ή σε αντίστοιχες αγορές.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ