250 ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σύμφωνα με τη διοίκηση έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες

staumoi1Και επίσημα έγινε ή έναρξη τής  φετινής σχολικής χρονιάς  2014-2015 στους παιδικούς σταθμούς τού Δήμου Τυρνάβου που λειτουργούν κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου. Την φετινή σχολική χρονιά έχουν εγγραφεί 250 νήπια ηλικίας από 2,5 ετών έως και προνήπια στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού, στην πόλη του Τυρνάβου, στον Αμπελώνα καθώς και στις τοπικές κοινότητες του Αργυροπουλίου, των Δένδρων και του Δαμασίου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα μισά παιδιά περίπου έχουν επιλεγεί μέσω ΕΣΠΑ στό πρόγραμμα δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής” καθόσον υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις από τις μητέρες τους και τα υπόλοιπα με  αποφάσεις από το Δ,Σ του Οργανισμού. Ετσι δεν υπάρχει καμία εκκρεμής αίτηση εγγραφής καθόσον ικανοποιήθηκαν  όλα τα αιτήματα  των γονέων και  δεν έχει μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Οι μικροί μαθητές των σταθμών ,οι παιδαγωγοί,το προσωπικό των εργασιών υποστήριξης ,οι γονείς και οι κηδεμόνες αγιάστηκαν από τούς τοπικούς ιερείς. Στους αγιασμούς και των επτά παιδικών σταθμών τού Δήμου  παρευρέθηκαν η πρόεδρος του “Οργανισμού κοινωνικής πολιτικής” Φανή Λαγκιόλη-Μπίλιου η οποία ευχήθηκε “καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη “,τονίζοντας ότι η νέα δημοτική αρχή θα φροντίσει τα μέγιστα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών, καθώς επίσης και η διοικητική σύμβουλος ΟΚΠΔΤ  κ. Δάφνη Ζαρώνα. Ακολούθησε ενημέρωση στους γονείς για την λειτουργία και το θεσμικό πλαίσιο των παιδικών σταθμών από την προϊσταμένη του Οργανισμού  κΚοκότη Θεολογία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ