3 ΦΥΣΙΚΑ-ΓΙΑΤΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΧΝΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ

πονοκεφαλοςΠονοκέφαλος! Ναι αυτός… ο εχθρός που σας ταλαιπωρεί και σας χαλά τη μέρα. Οι περισσότεροι από εσάς όταν σας πιάνει έντονος πονοκέφαλος καταφεύγετε στη λήψη φαρμάκων. Μήπως όμως τελικά μπορείτε να νικήσετε τους πόνους με φυσικές μεθόδους;

Πάμε να δούμε 3 φυσικά-γιατρικά:

1. Mασάζ: Με το που σας χτυπήσει ο πονοκέφαλος την πόρτα ρίξτε το στα… αιθέρια έλαια. Ρίξτε στα χέρια σας 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και τρίψτε με αυτό τα μηνίγγια σας. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε ήδη χαλαρώσει.

2. Ποδόλουτρο: Ένα σωστό ποδόλουτρο μπορεί να σας δώσει με τη σειρά του ένα πολύτιμο χέρι βοηθείας. Βάλτε σε μια λεκάνη ζεστό νερό (όσο πιο ζεστό αντέχετε) και τοποθετήστε μέσα σε αυτό τα πόδια σας. Καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα και βάλτε στο μέτωπό σας μια κρύα κομπρέσα. Το ζεστό νερό στα πόδια θα σας χαλαρώσει, τη στιγμή που η κρύα κομπρέσα βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κεφάλι και στη μείωση του πόνου.

3. Ρόφημα: Το τζίντζερ κάνει θαύματα, για αυτό καλό θα ήταν να… τρέχετε σε αυτό όποτε σας πιάνει έντονος πόνος. Ανακατέψτε ένα τρίτο κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη, σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το. Θα σας σώσει από την ημικρανία!

queen.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ