ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Α. Η ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔ

βαρναςΜε αφορμή την αδυναμία εκλογής αιρετού από την επαρχία Ελασσόνας στα νέα όργανα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ( ΠΕΔ), ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης “Νέα Πορεία” στο δήμο Ελασσόνας Βασίλης Βαρνάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η μη εκλογή εκπροσώπου της αυτοδιοίκησης από την περιοχή μας στα νέα όργανα της ΠΕΔ αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία σημαντική ήττα για την τοπική κοινωνία και μία ξεκάθαρη αποδυνάμωση της επιρροής που οφείλει να ασκεί η Ελασσόνα σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της περιοχής και των πολιτών.

Η παρουσία  του δήμου  Ελασσόνας  (πέμπτος μεγαλύτερος  στην Θεσσαλία πληθυσμιακά)  στο  κορυφαίο αυτό  όργανο  ήταν  και  συνεχής  μέχρι σήμερα  ανελλιπώς , άλλα και σημαντική  όσον  αφορά  στην  λήψη  αποφάσεων  που άπτονται  και  των συμφερόντων  του δήμου μας.

Δεδομένου ότι η νέα δημοτική αρχή Ελασσόνας επέλεξε να εμπλακεί ενεργά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αποτυγχάνοντας ωστόσο παταγωδώς να πετύχει την εκλογή έστω κι ενός προσώπου, η “ήττα” αυτή ίσως να αποκτά και βαθύτερη σημειολογική σημασία, για τις διαθέσεις ορισμένων  έξω από τα όρια του  δήμου μας , απέναντι στα νέα πρόσωπα που ανέλαβαν τη διοίκηση του τόπου.

Προκαλεί δε, εντύπωση, το γεγονός ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δεν κατάφερε να εκλεγεί παρά το γεγονός πως η ΠΕΔ “κερδήθηκε” από τους πολιτικά ομογάλακτούς του.

Είναι  παραπάνω  από εμφανές  ότι δεν επιδιώχθηκαν ούτε οι κατάλληλες συμφωνίες  αλλά ούτε  και  έγιναν  οι πρέπουσες  ενέργειες  ώστε  το  αποτέλεσμα  να ήταν διαφορετικό.

Γιατί  όμως  να  συμβεί  κάτι  τέτοιο;  Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος  Ελασσόνας οφείλει  μια  εξήγηση  προς  τους πολίτες  και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου καθώς  η  μη συμμετοχή σε τέτοια κέντρα αποφάσεων  μόνο επιζήμια μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ας ελπίσουμε πως αυτή η αρνητική εξέλιξη και μάλιστα λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας θητείας, θα νουθετήσει τους έχοντες την πρωτοβουλία ώστε να αναπτύξουν μεγαλύτερο πνεύμα ομαδικότητας για το καλό του τόπου.

Εμείς, ως ενεργή παράταξη στα κοινά της επαρχίας Ελασσόνας, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη νέα διοίκηση της ΠΕΔ και θα επεμβαίνουμε όπου και όταν χρειάζεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ