ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΣΕΤΣΕΝΟΣ ΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

μεταναστεςΈνα… “μπουμπούκι” που αναζητείται από τις ρωσικές αρχές καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία πέντε αστυνομικών, ένας άνδρας που μετείχε σε ακραία τσετσένικη οργάνωση και τον τελευταίο καιρό είχε σχέσεις και δράση στο πλάι τζιχαντιστών στη Συρία εντοπίστηκε να επιχειρεί να μπει στη χώρα μας παράνομα, ανάμεσα σε παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit ο 34χρονος Τσετσένος στην καταγωγή αναζητείται από τις ρωσικές αρχές ως μέλος εξτρεμιστικής ομάδας.

Κατηγορείται ότι είχε λάβει μέρος σε επιχείρηση εναντίον ρωσικών δυνάμεων κατά την οποία είχαν σκοτωθεί πέντε αστυνομικοί.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φαίνεται ότι είχε αναπτύξει διεθνή δράση και είχε επαφές αλλά πιθανότατα και συμμετοχή στις επιχειρήσεις και τη δράση των τζιχαντιστών στην Συρία.

Ο 34χρονος διέθετε πλαστά στοιχεία και επιχείρησε στις 5 του μήνα να μπει παράνομα στη χώρα μας στην περιοχή της Χίου μαζί με άλλους 46 μετανάστες κυρίως συριακής καταγωγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. “μετά από συνεργασία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις αντίστοιχες Ρωσικές, μέσω της Interpol , ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για 34χρονο υπήκοο Ρωσίας (Τσετσένο), σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάση Ερυθράς Αγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και επίθεση σε υπαλλήλους εφαρμογής του νόμου”

Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος με αυτή τη δράση προσπάθησε να εισέλθει, άγνωστο γιατί, στη χώρα μας έχει σημάνει συναγερμό και στην Ε.Υ.Π.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ