ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Α. ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ

ΚΟΥΓΙΑΣΠαραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπιση του βουλευτή, κατηγορουμένου, προσωρινά κρατούμενου για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα.

Λίγες ημέρες πριν την υποβολή της πρότασης του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή μη των περίπου 80 κατηγορουμένων για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, ο ποινικολόγος με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι παραιτείται «για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας» από την υπεράσπιση του κ. Μπούκουρα, που εκλέχθηκε βουλευτής Κορινθίας με τη Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής είναι ανεξάρτητος από τον περασμένο Μάρτιο, όντας ήδη προσωρινά κρατούμενος από τον Ιανουάριο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια για την παραίτηση του από την εκπροσώπηση του βουλευτή έχει ως εξής:
«Παρά τις εντελώς αντίθετες προσωπικές, πολιτικές και κοινωνικές μου πεποιθήσεις, ανέλαβα την υπεράσπιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα, διότι με έπεισε ότι η παρουσία του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν εντελώς περιστασιακή και οφείλετο μόνο στο πάθος του να διακριθεί πολιτικά. Η διαγραφή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν μια επιβεβαίωση της επιλογής μου.

Σήμερα, εκ λόγων προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας, παραιτούμαι από την θέση του συνηγόρου υπερασπίσεως του Ευστάθιου Μπούκουρα.

Τους λόγους της παραιτήσεως μου δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσω, εξαιτίας του απορρήτου της σχέσεως δικηγόρου και κατηγορουμένου, το οποίο επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ