6η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ

manitariaΤην 6η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ διοργανώνει την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο χώρο του σχολείου, (μέσα στον οικισμό) ο Eξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκληθριωτών, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι του Δάσους & της Μυκητοχλωρίδας » (Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφερειακή ενότητα Λάρισας) και του Δήμου Αγιάς.

Μανιταρόφιλοι και φίλοι του δάσους, θα συγκεντρωθούν στο Σκλήθρο, για να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, για τα άγρια μανιτάρια , να δοκιμάσουν μανιταρογεύσεις και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, κατά την αναζήτηση άγριων μανιταριών.

Η είσοδος θα είναι 2 ευρώ για τους ενήλικες Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Διάλεξη του ερευνητή –συγγραφέα Γιώργου Κωνσταντινίδη, με θέμα «Η μανιταροφιλία και μανιταρογνωσία στην Ελλάδα» Εξόρμηση στο δάσος για την ανεύρεση μανιταριών (απαραίτητα καλάθι και μαχαίρι).

Γευσιγνωσία (θα προσφερθούν μανιταρόσουπα, ψητά μανιτάρια, αλλά και άλλες μανιταρονοστημιές που θα ετοιμάσουν οι σεφ Βασίλης Παναγούλης με την βοήθεια των μαθητών του από την σχολή μαγειρικής του ΟΑΕΔ Λάρισας και Χρήστος Πλεσιώτης cooking show που θα μαγειρέψει μανιτάρια με ζυμαρικά με μια καινοτόμο τεχνική μαγειρέματος).

Υπαίθριες δραστηριότητες για τα παιδιά με την υποστήριξη της Trekking Hellas.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

9,00 Εξόρμηση για συλλογή μανιταριών ( η συνάντηση των μανιταρόφιλων θα γίνει στο σημείο πλάστιγγα στο δρόμο Ελάφου-Σκλήθρου)

11,15 Συγκέντρωση και ταυτοποίηση μανιταριών

12,00 Διάλεξη

13,00 Γευσιγνωσία

Πληροφορίες 6987361697, 6938442211, 6974601730

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ