Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ 2ο & 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

nhpia1 (Αντιγραφή)Η  1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», γιορτάστηκε και στα 2ο και 6ο νηπιαγωγεία του Τυρνάβου με τα νήπια να παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις που έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο του Τυρνάβου.

Με την υποστήριξη δύο ικανότατων γυμναστών, των κ.κ. Χάρη Σαματζή Ελισσάβετ Μουστάκα, μυήθηκαν σε ομαδικά παιχνίδια, έπαιξαν μπάσκετ, πήραν μέρος σε σκυταλοδρομίες  και τέλος παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς , συμμετείχαν στο παιχνίδι της φιλίας .

Οι δράσεις που διεξήχθησαν τη μέρα αυτή σ’ όλα τα σχολεία της χώρας είχαν ως σκοπό να αναδείξουν μια άλλη φιλοσοφία και δυναμική του Σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου κοινωνικού σχολείου.

nhpia2 (Αντιγραφή)«Οι τάξεις της προσχολικής εκπαίδευσης δε θα μπορούσαν να μείνουν έξω από αυτή τη δυναμική, μια και ως παιδαγωγοί της προσχολικής Αγωγής, πιστεύουμε ότι τα παιδιά – μαθητές σ’ αυτή τη τρυφερή ηλικία είναι οι καλύτεροι δέκτες των ευκαιριών για ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα ετερότητας – διαφορετικότητας αλλά και ομαδικότητας. Ο αθλητισμός ως συγκροτημένο μαθησιακό περιβάλλον είναι ικανό να επηρεάσει και να αναπτύξει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης του παιδιού, να εδραιώσει και να δυναμώσει τη θέση του ως άτομο ανάμεσα στους συνομήλικούς του, καθώς επίσης να το κάνει ικανό να αποδεχτεί και τα άλλα παιδιά της ομάδας του. Παράλληλα μέσα από τον αθλητισμό προωθούνται αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα, ο αλληλοσεβασμός, η αποδοχή και ανεκτικότητα.

Όταν τα παιδιά από τη νηπιακή ηλικία μαθαίνουν να υπακούν τους κανόνες ενός αθλήματος για το καλό της ομάδας, μαθαίνουν να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων. Μαθαίνουν να ανταγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες, όπου η ήττα είναι κάτι το αμελητέο. Μέσα από τον αθλητισμό γίνονται μέρος ενός συνόλου, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να δίνουν και να παίρνουν, να περιμένουν τη σειρά τους, να ανήκουν σε ένα σύνολο που τους επιτρέπει να ενισχύουν τη ταυτότητα και την εικόνα τους,  αναπτύσσοντας συνάμα, το αίσθημα της αποδοχής του άλλου», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λέλα Μάγγου – Στατήρη, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ