ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ “ΔΕΙΧΝΕΙ” Η ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

στρατοςΤρία φέρετρα καλυμμένα με την Ελληνική σημαία θα παραλάβουν τρεις χαροκαμένες οικογένειες που δεν θα ξανασφίξουν στην αγκαλιά τους τα τρία παλικάρια.
Ο Λοχίας Αναστάσιος Μεζάλας, 34 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών
Ο Λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης, 33 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών
Ο Οπλίτης Φώτης Ανδρικόπουλος, 19 χρονών, με καταγωγή από την Αχαΐα, ο οποίος και επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου, έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα σε καιρό ειρήνης.

Από ένα θαύμα, ίσως γιατί στεκόταν μερικά βήματα πιο πέρα, διασώθηκε βαριά τραυματισμένος ο υπολοχαγός Κ.Β.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά. Το γιατί στο στόμα όλων δυστυχώς φαίνεται ότι προς το παρόν έχει μια μόνο τραγική απάντηση.

“Έσπασε ο πυροσωλήνας” είπε ο τραυματίας υπολοχαγός

Όπως συνηθίζεται στις ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού έγινε χρήση παλαιών πυρομαχικών για … να αδειάζουν οι αποθήκες από τα παλιά…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert το βλήμα του όλμου που χρησιμοποιήθηκε χθες από το στοιχείο είχε ημερομηνία κατασκευής τον Οκτώβριο του 1984.Είχε δηλαδή την ηλικία των χειριστών του!

Παράλληλα όπως φέρεται ότι ψέλλισε ο άτυχος ανθυπολοχαγός που ευτυχώς όλα δείχνουν ότι έχει σταθεροποιηθεί και πλέον δείχνει να έχει αποφύγει τον κίνδυνο “έσπασε ο πυροσωλήνας, δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε”.

Φαίνεται ότι ο πυροσωλήνας παρουσίασε πρόβλημα, όταν το βλήμα μπήκε στον όλμο ίσως “κόλλησε” και έγινε η έκρηξη…

Ένα παλιό υλικό, ημέρα με αυξημένη υγρασία, ένα βλήμα που μπορεί να είχε “πάρει” υγρασία ή να μην είχε συντηρηθεί σωστά, σε συνδυασμό με κάποιο πρόβλημα στον πυροσωλήνα ίσως έφεραν τον θάνατο.

Όπως αναφέρει το Onalert το στοιχείο του όλμου ήταν… ελληνική πατέντα. Ο σωλήνας ήταν κατασκευασμένος από την ΕΒΟ, άλλα μέρη του παραπέμπουν σε παλιότερη αμερικανική κατασκευή… Η έρευνα θα δείξει.

Όλα δείχνουν ότι το βλήμα δεν βγήκε ποτέ από τον όλμο, “έσκασε” μέσα στον πυροδοτικό σωλήνα μερικά μόλις εκατοστά από τους χειριστές και μαζί με τον πυροσωλήνα μετέτρεψαν σε κόλαση το τοπίο.

newsit.gr