ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

συριζαΤην επίσπευση των διαδικασιών προμήθειας στεφανιογράφου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και την άμεση αποκατάσταση της βλάβης του υφιστάμενου μέχρι την αγορά νέου, ζήτησαν με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας οι Θεσσαλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, Η. Διώτη, Δ. Γελαλής, Π. Δριτσέλη και Ν. Μιχαλάκης.

Όπως τονίζουν «ο μοναδικός στεφανιογράφος δημόσιου νοσοκομείου της Θεσσαλίας, βρίσκεται από 1η Σεπτεμβρίου 2014 εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης –έχοντας ξεπεράσει τεχνολογικά το όριο ζωής του-, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε ιδιωτικά νοσοκομεία για στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές επεμβάσεις, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που δεν αντέχουν τα συρρικνωμένα εισοδήματά τους». Οι βουλευτές σημειώνουν ακόμη ότι «το  έργο για την απόκτηση νέου στεφανιογράφου εντάχθηκε πριν από 2 χρόνια στο ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεδομένης όμως της χρονοβόρας δικαστικής αντιπαράθεσης των ενδιαφερόμενων εταιρειών που μπλοκάρουν τον διαγωνισμό, θα περάσουν χρόνια για την προμήθειά του». Προσθέτουν δε ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λόγω της μεγάλης αναμονής που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην τοποθέτηση βηματοδοτών στο ΠΝΛ που είναι και το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο-κέντρο τοποθέτησης βηματοδοτών που εξυπηρετεί τη Θεσσαλία».

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, κι επισημαίνοντας ότι «η διασφάλιση της ομαλής και επαρκούς λειτουργίας του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι βασική υποχρέωση του Κράτους», οι βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό «τι προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση της βλάβης του σημερινού και σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες προμήθειας ενός νέου στεφανιογράφου, καθώς και τί σκοπεύει να πράξει για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών που χρειάζονται την τοποθέτηση βηματοδότη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ