ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑγωνιστική παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, με στόχο τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Στο περιθώριο  της κινητοποίησης  ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τ.Τσαπλές μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για 25.000 καταγεγραμμένους άνεργους της Λάρισας οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο που αφορά στην αντιμετώπιση και τον περιορισμό της ανεργίας.

Σε συνάντηση με την περιφερειακή δ/ντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ κ. Όλγα Τσούρβα  τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ,  με την κατάθεση σχετικού υπομνήματος,  ζήτησαν μεταξύ άλλων την καταβολή 600 ευρώ επιδόματος για όλους τους ανέργους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μετακίνηση, πάγωμα των πλειστηριασμών καθώς και καμία διακοπή ρεύματος ή νερού με παράλληλη μείωση των τιμολογίων κατά 30%.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της ανεργίας προτάθηκε η επαναλειτουργία του εργοστασίου Ζάχαρης καθώς και του Οινοπνεύματος, επιχείρηση η οποία όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά «… είναι σε θέση να παράγει  εντός 10ημέρου».

Τέλος οι συνδικαλιστές απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και μη για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου, στο Σύνταγμα, αφού  όπως υπογράμμισαν χαρακτηριστικά «αυτή η μάχη μας χωρά και μας αφορά όλους».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ