ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

903H μάχη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις και προκλήθηκε μάλιστα τρομερή ένταση με φωνές, όταν ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφείς αιχμές για υπόγειες σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, με μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και εκδότες.

Αυτό ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει μεγάλη ένταση μέσα στο κοινοβούλιο, αλλά και στους πολιτικούς κύκλους, ενώ με την επιστροφή του ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να απαντήσει σε αυτές τις βαρύτατες καταγγελίες. Κάτι που όπως όλα δείχνουν θα γίνει από το βήμα της Βουλής, την Παρασκευή όπου θα διεξαχθεί και η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως “σήμερα μπορεί ένας εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας, εφοπλιστής να πάρει τηλέφωνο  στο Μαξίμου και να του σβήσουν το πρόστιμο“.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, κ. Σταμάτη ο οποίος από τα έδρανα της κυβέρνησης φώναζε και έκανε λόγο για βαριές συκοφαντίες και κάλεσε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει τα όσα λέει. “Πείτε ονόματα έτσι μιλούν οι έντιμοι πολιτικοί“, σημείωσε ο κ. Σταμάτης.

Άμεσα πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Δραγασάκης, ο οποίος σημείωσε πως “εάν υπάρξει επιμονή για ονόματα ίσως και να τα πω“, αλλά δεν δήλωσε έτοιμος την παρούσα στιγμή. Και μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση πρώτα να ελέγξει όλες τις τροπολογίες που πέρασαν με ευθύνη του Τάκη Μπαλτάκου.

Χωρίς στιγμή να σταματήσει η ένταση, ο κ. Σταμάτης απάντησε πως “δεν υπάρχει απάντηση” και απευθυνόμενος στον κ. Δραγασάκη του επεσήμανε πως εκείνος έχει το βάρος της απόδειξης και όχι εκείνοι.

Πληροφορίες: newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ