ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ… ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ

XAΗ αλήθεια είναι πως η Χρυσή Αυγή δεν σταματά να εκπλήσσει. Όχι μόνο με τις πράξεις της αλλά και τις… εσωτερικές οδηγίες προς τα μέλη της για το πως θα ντύνονται, τι φορούν και πως θα συμπεριφέρονται. Το savoir vivre του ναζιστή, ας πούμε…

Όλα αποκαλύπτονται σε εσωτερικά έγγραφα που βρίσκονται στη δικογραφία και τα οποία φέρνει στο φως Το Βήμα.

«Εθνικισμός ή φοβερός αγωνιστής δεν είναι αυτός που του ρίχνουν τo προφίλ συνέχεια στο facebook. Εθνικισμός ΔΕΝ είναι η διαδικτυακή επανάσταση του τύπου “σφάζω 100 στο γόνατο και το βράδυ βάζω καψουροτράγουδα για να ξεκουραστώ από το σφάξιμο”». Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους προσδιορίζεται από την ίδια τη Χρυσή Αυγή ο “καλός Χρυσαυγίτης”.

Να “σφάζει” αδιακρίτως αλλά όχι και να ακούει ερωτικά τραγούδια, δηλαδή…

Στα “εσωτερικά έγγραφα” εκτός από τη συμπεριφορά ορίζεται και το πως θα δρουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δίνονται εντολές στους πυρήνες και δεν λείπουν τα… συντροφικά πάντα μαχαιρώματα.

Εκείνο που ξεχωρίζει είναι η (αν)ορθογραφία των συντακτών των συγκεκριμένων εγγράφων…

Πυρηνάρχης της οργάνωσης στην περιοχή του Πειραιά είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή να αναλάβει τη μαθησιακή πορεία των μαθητών στα σχολεία. Ιδού τι είχε γράψει, χωρίς άλλο σχόλιο… (Το κείμενο είναι αυτούσιο): «για εμένα ένα πρόγραμμα θα ήταν το καλύτερο μέσα στα σχολεία. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΩΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»!

Η παντόφλα και η βερμούδα Χονολουλού

Το θέμα του πως θα ντύνονται και τι θα φορούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής έθιξε σε ομιλία του στο Πέραμα άλλος πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής. Μετά τα καψουροτράγουδα απαγορεύτηκε δια… ροπάλου η σαγιονάρα!

(Και εδώ διατηρείται η ορθογραφία του πυρηνάρχη) «Με το να είμαστε ευπρεπός ντυμένοι στα γραφεία (εδώ πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση όχι μόνο σε επίπεδο κλιστώ, αλλά και σε φίλους και απλούς πολίτες που έρχονται στα γραφεία μας). Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε συναγωνιστές να έρχονται στα γραφεία με παντόφλα -διχάλα και βερμούδα της Χονολουλού και γυναίκες με μίνι και ξόπλατες μπλούζες ή με τα στήθη έξω. Εδώ μπαίνουμε και στην κατηγορία του σεβασμού, η Χρυσή Αυγή δεν είναι KKE sex bar, ούτε θ’ αφήσουμε να γίνει».

Υπάρχουν κι άλλες “συμβουλές”: «όχι νεκροί στα γραφεία μας», «καθημερινή επαφή με τους καθρέφτες» και «διαφοροποίηση από τους μίζερους μικροαστούληδες».

«Να κοιτάζεστε στους καθρέφτες σας»

Το εσωτερικό κείμενο του «πυρηνάρχη» αναφέρει: «Η καθαριότητα είναι θέμα βασικό αν αναλογιστείτε ότι όλα τα στέκια των βρωμιάρηδων έχουν μέσα από νεκρούς μέχρι και αρρώστιες που ανήκουν στην προ Χριστού εποχή και ναι αυτό μας διαφοροποιεί. Η επαφή με τον καθρέφτη του σπιτιού μας πρέπει να είναι καθημερινή. Η μορφή μας αντικατοπτρίζει την ψυχή μας. Είμαστε ιδεολόγοι εθνικιστές που στην καθημερινότητά μας ρισκάρουμε τα πάντα διαφοροποιούμενοι έτσι από τους αστούληδες που ζουν την χλιδάτη πλην κακομοιριασμένη και μίζερη ζωούλα τους»!

Στη δικογραφία ακόμη περιλαμβάνονται ενημερωτικά έγγραφα τοπικών οργανώσεων προς τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει έγγραφο της ΤΟ Αιγίου για μικροεπεισόδια στην περιοχή.

«Οι συναγωνιστές αγωνίσθηκαν μέχρις εσχάτων χωριζόμενοι σε δύο υποομάδες. Οι μέν δύο στο μπαλκόνι των γραφείων απ’ όπου έβαλαν από απεπταμένου πεδίου εναντίον του όχλου κι έτσι κρατήθηκε η δέουσα απόσταση ασφαλείας η δε δεύτερη υποομάδα επίσης δύο ανδρών με τις μοναδικές δύο αυτοσχέδιες ασπίδες αμύνθηκε πλέον της ώρας, εναντίον των επιτεθέμενων. Η κατάσταση ομοίαζε ως προς αυτή της πολιορκίας του Συντάγματος Μακρυγιάννη».

Το Βήμα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ