ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΖΗΤΑ Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ÔÕÑÍÁÂÏÓ - ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÏÕ ÓÕÍÁÓÐÉÓÌÏÕ, ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ / ÄÇÌÏÔÉÊÁ ÓÖÁÃÅÉÁ (EUROKINISSI // ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÍÔÆÉÁÑÇÓ)Ελεγχο στην οικονομική διαχείριση της διαδημοτικής επιχείρησης σφαγείων Τυρνάβου ζητά ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών», με επιστολή που παρέδωσε στον διευθυντή του δήμου Τυρνάβου, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει η νέα διοίκηση της επιχείρησης να ενημερώσει την παράταξη για την οικονομική εικόνα της επιχείρησης.

Αφορμή για αυτή την παρέμβαση ήταν τα όσα ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Ν. Μαλάκος στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. περί διαχείρισης «πλαστών οικονομικών στοιχείων».

Μάλιστα ζητά σε αυτή την ενημέρωση να είναι παρόντες ο λογιστής της επιχείρησης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΣΠΤΑ Αντ. Κυπαρίσσης και ο πρώην διευθυντής Δημήτρης Ζαρογιάννης.

Αναλυτικά η επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΣΠΤΑ, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής Αστ. Ροντούλης αναφέρει τα εξής:

“Ως γνωστόν, σε προηγηθέν Δημοτικό Συμβούλιο, ο απελθών δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Μαλάκος Νίκος, κατέθεσε ότι βρέθηκε ο ίδιος στη δυσχερή θέση  να διαχειριστεί ‘’πλαστά οικονομικά στοιχεία ‘’, σχετικά με την επιχείρηση των Σφαγείων.

Τούτου δοθέντος, η ‘’ Δράση Πολιτών ‘’ θεωρεί ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, για να προχωρήσει ένας νηφάλιος έλεγχος στην οικονομική διαχείριση της επιχείρησης. Έτσι, αιτούμεθα προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΠΤΑ να μας ενημερώσει για τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης ( επιστροφή ΦΠΑ, τιμολόγια, χρέη, οφειλές πελατών, κόστος λειτουργίας του ρέτερινγκ, μισθοδοσία προσωπικού, κλπ. ), προκειμένου να αποκτήσουμε μια σφαιρική εικόνα, ως νέα Δημοτική Παράταξη, για την οικονομική βιωσιμότητα και τις προοπτικές της ΔΕΣΠΤΑ, σε ημέρα και ώρα που θα επιλεγεί από το νέο Δ.Σ., ύστερα από συνεννόηση μαζί μας.

Επιπροσθέτως, θα παρακαλούσαμε στην αιτούμενη ενημερωτική συνάντηση να παρίστανται, αφού προσκληθούν από το Δ.Σ., ο υπεύθυνος λογιστής της επιχείρησης και οι κύριοι Κυπαρίσσης Αντώνης  και Ζαρογιάννης Δημήτρης.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το αίτημα μας θα ικανοποιηθεί άμεσα, καθόσον η ΔΕΣΠΤΑ αποτελεί για το Δήμο μας ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, που ενδιαφέρει και άπτεται των οικονομικών συμφερόντων εργαζομένων, εκδοροσφαγέων, εμπόρων, κτηνοτρόφων, καταναλωτών και ευρύτερα των δημοτών.

Ένας τέτοιος οικονομικός οργανισμός πρέπει να εδράζεται σε μια κρυστάλλινη οικονομική διαχείριση και, τουλάχιστον, η  ΄΄ Δράση Πολιτών ‘’ διαθέτει την πολιτική βούληση διασφάλισης της οικονομικής φερεγγυότητας της επιχείρησης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ