ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

LARISAΗ διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Λάρισας από τα στρατεύματα κατοχής στις 23 Οκτωβρίου του 1944,  ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Δημαρχείο της Λάρισας, με τη συμμετοχή στελεχών της δημοτικής αρχής και εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων.

Στη συνάντηση στην οποία παρέστη και ο δήμαρχος Λάρισας κ. Απόστολος Καλογιάννης, τονίστηκε ότι βούληση της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση των εκδηλώσεων για την επέτειο της απελευθέρωσης, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν και με τον εορτασμό για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Καλογιάννης, επεσήμανε ότι αποτελεί χρέος της νέας δημοτικής αρχής η αναβάθμιση των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Λάρισας και η μετάδοση του μηνύματος της Εθνικής Αντίστασης στις νέες γενιές, ενώ στο πλαίσιο της συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και διατυπώθηκαν προτάσεις για το πλέγμα των εκδηλώσεων.

Στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων  και θυμάτων πολέμου μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Αθαν. Ριζάκης, Νίκος Παπαθανασίου, Κώστας Αγγελής, Δημήτριος Μπατάλης, Ιωάννης Χονδρονάσιος, Ιωάννης Καραγιάννης, η κ. Δήμητρα Φακίρη, ενώ από τη δημοτική αρχή παρέστησαν η δημοτική σύμβουλος, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου εθνικής Αντίστασης κ. Αννυ Ψάρρα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απ Σουρλατζής και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Περικλής Καμαρής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ