“ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Για 6η συνεχόμενη χρονιά και παρά τις αντιξοότητες και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είμαστε ευτυχείς που πραγματοποιούμε τη  σπουδαία αυτή καλλιτεχνική συνάντηση στη Λάρισα, ένα μικρό φεστιβάλ αποτελούμενο από έξι διαφορετικές  αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα απολαύσουν οι Λαρισαίοι».

Με τα λόγια αυτά υποδέχτηκαν σήμερα το μεσημέρι στο θέατρο του Μύλου τους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας κ. Β. Τσεκούρα και ο καλλιτεχνικός δ/ντής του Θ.Θ κ. Κ. Τσιάνος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τις «Θεατρικές Συναντήσεις» για το Φθινόπωρο 2014, που διοργανώνει και φέτος το Θεσσαλικό Θέατρο.

Βούληση της νέας δημοτικής αρχής είναι να συνεχίσει και να ανεβάσει όσο το δυνατόν περισσότερο το Θ.Θ ανοίγοντας τη σεζόν με ποιοτικά σχήματα, τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάπκας ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά του Κώστα Τσιάνου που «κρατά το τιμόνι του».

Στο ίδιο πνεύμα και η τοποθέτηση της προέδρου κ.Τσεκούρα η οποία αναφερόμενη στην αξία του θεάτρου υποστήριξε πως «… το περιττό της τέχνης είναι αναγκαίο στη ζωή μας ενώ η ευεργετική του επίδραση έχει πολλαπλή αξία στις μέρες μας».

Παίρνοντας το λόγο ο καλλιτεχνικός δ/ντής του Θεσσαλικού κ.Τσιάνος  αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων και των συντελεστών τους με κορυφαία την παρουσία στη Λάρισα του Γιώργου Χρονά, με την παρουσίαση του μονόπρακτου «Ο Κ. Π.Καβάφης, στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια», στις 3 και 4 Νοεμβρίου ενώ δεν έκρυψε την πίκρα του για τις περικοπές των κονδυλίων για τα ΔΗΠΕΘΕ αλλά και τον ενθουσιασμό του για την αυταπάρνηση με την οποία εργάζονται όλοι οι συντελεστές του Θ.Θ.

Κλείνοντας ο καλλιτεχνικός δ/ντής του Θεσσαλικού Θεάτρου ανακοίνωσε την επανάληψη των παραστάσεων του καλοκαιριού ενώ όπως δήλωσε το θέατρο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες  που αντιμετωπίζει (μόλις 400.000 ευρώ η χρηματοδότησή του)βρίσκεται σε αναζήτηση έργου για το χειμώνα.

Οι «Θεατρικές Συναντήσεις» ξεκινούν την Τρίτη 28 Οκτωβρίου με «Τα ραδίκια ανάποδα», του Γιώργου Γαλίτη και ολοκληρώνονται με την παράσταση «Με όλο μου το είναι», του θεάτρου Στοά των Θανάση Παπαγεωργίου και Λήδας Πρωτοψάλτη, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ακόμη τις παραστάσεις: “ Στο στόμα του λύκου” του Κ.Σάμαιργλου, “Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα” του Ζαν-Ρενέ Λεμουάν και “Ρόζα Εσκενάζυ” του Παν. Μέντη με την Μαίρη Ραζή στο ρόλο της μεγάλης κυρίας του ρεμπέτικου.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο του Μύλου, στις 9.15μ.μ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ