ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ

βοριδηςΚίνηση αβρότητας προς το παρελθόν του; Επίδειξη ισχύος έναντι των Καραμανλικών βουλευτών του κόμματός του; Ή απλώς μια πράξη δικαίωσης, αφιερωμένη στους «καλούς Έλληνες» και στον μέντορά του κ. Μπαλτάκο;

Ο λόγος για τα μανικετόκουμπα με τα οποία εμφανίστηκε στη Βουλή, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης για την Ψήφο Εμπιστοσύνης ο Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ζευγάρι στρογγυλά, ασημένια μανικετόκουμπα, συλλεκτικής αξίας, όπου επάνω τους έχουν χαραγμένο το σύμβολο του αναγεννώμενου Φοίνικα με ένα στρατιώτη μπροστά – σύμβολο που σύμφωνα με τους εμπνευστές του, ένωνε παλιότερα όλους τους «καλούς Έλληνες».

Σύμφωνα με έγκυρους πολιτικούς αναλυτές, η κίνηση αυτή του κ. Βορίδη είναι ένα «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή, αντί να περιμένει η Νέα Δημοκρατία να επιστρέψουν σε αυτήν, αποφάσισε να γίνει εκείνη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να τους συναντήσει.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας πάντως, που ανέλαβε να κάνει το ρεπό του Αντώνη Σαμαρά την πρώτη μέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, τόνισε ότι τα συγκεκριμένα μανικετόκουμπα, είναι δώρο του κ. Τάκη Μπαλτάκου, τη θετική συνεισφορά του οποίου – παρεμπιπτόντως – δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Σχολιάζοντας την επιλογή του κ. Βορίδη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι το γεγονός αυτό, δείχνει πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, καθώς αποτελεί το «προοδευτικό πρόσημο», το οποίο εξισορροπεί κάτι τέτοιες ενέργειες.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

protagon.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ