ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

ΚΕΛΛΑΣ (Αντιγραφή)«Αντί να είμαστε όλοι ενωμένοι, γύρω από το ίδιο τραπέζι, ώστε να χαράξουμε την πολιτική του μέλλοντος, τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται μια στροφή πριν την οριστική έξοδο από την κρίση, είμαστε εδώ, γιατί κάποιοι έχουν επιλέξει να οδηγήσουν την χώρα ξανά στην κρίση, ξανά στα αδιέξοδα, ξανά στην ανασφάλεια».

Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας χθες βράδυ στη βουλή, επί της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας παράλληλα ισχυρή αυτοκριτική.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κέλλας, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

Κάποιοι μιμούνται τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε το φαρμάκι του λαϊκισμού να διαπερνά, όπως το αίμα, όλες τις φλέβες του πολιτικού συστήματος. Φαίνεται πως κάποιοι αποφάσισαν να συναγωνιστούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιοκομματισμό, παίρνοντας θέση για την επόμενη μέρα, πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο θα διασωθούν».

Οι πολίτες έχουν κουραστεί

«Στόχος μου δεν είναι από το βήμα αυτό, να ωραιοποιήσω την κατάσταση. Είμαι από τους βουλευτές που περπατάω στους δρόμους της Λάρισας και δεν έχω σταματήσει στιγμή να επισκέπτομαι τα χωριά της επαρχίας μου και όχι μόνο. Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει στο εσωτερικό των σπιτιών και στα λογιστήρια των μικρομεσαίων εταιρειών. Γνωρίζω καλά τι συμβαίνει στους δημόσιους οργανισμούς, στα χωράφια των αγροτών, στα ποιμνιοστάσια των κτηνοτρόφων και τι αισθάνεται ο μικρός έμπορος στη γειτονιά μου, όταν κατεβάζει τα ρολά του μαγαζιού του αργά το βράδυ, έχοντας χτυπήσει το «ζήτα» της ταμειακής του μηχανής. Γνωρίζω πολύ καλά πως οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν κουραστεί, έχουν απογοητευτεί και έχουν, ώρες-ώρες αηδιάσει με κάποιες συμπεριφορές για τις οποίες μέρος του πολιτικού συστήματος φέρει ακέραια την ευθύνη».

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις

«Κάθε θετικό βήμα που θα γίνεται από δω και πέρα θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομική πορεία της χώρας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Η χώρα θα βαδίζει με σχέδιο και στόχους. Τα παλιά τελείωσαν. Βήμα – βήμα θα βγούμε πιο δυνατοί και θα διορθώνουμε τα λάθη και τις αδικίες που έγιναν».

Θέλουν να γυρίσουν τη χώρα πίσω

«Τώρα που η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική της έξοδο από την κρίση και το πέρασμά της στην απέναντι όχθη, πάλι τα ίδια στίφη, μεταμφιεσμένα με τον γνωστό μανδύα του ψευτοπροοδευτικού, κάνουν τα πάντα να γυρίσουν την χώρα στην ανασφάλεια και την μιζέρια».

Μας ενώνει το εθνικό συμφέρον

«Ας σταματήσουμε λοιπόν τα μικροπολιτικά παιχνίδια και ας ενωθούμε όλοι στην κρισιμότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, στο ίδιο τραπέζι, με τις πολιτικές διαφορές μας να μας χωρίζουν αλλά με το εθνικό συμφέρον να μας ενώνει. Η χώρα έχει την χρυσή ευκαιρία να τελειώνει οριστικά με τα μνημόνια και την κρίση και να αρχίσει την επούλωση των πληγών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ