Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ THEA, ΤO ΠΡΩΤO 12ΧΡΟΝO ΠΑΙΔΙ-ΝΥΦΗ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

543Το όνομά της είναι Thea. Είναι ένα 12χρονο κορίτσι που ζει στη Νορβηγία και το Σάββατο έχει κανονιστεί  να παντρευτεί ένα 37χρονο άνδρα που ονομάζεται Geir. Γίνεται έτσι επίσημα το πρώτο παιδί-νύφη της χώρας!

Τον τελευταίο μήνα η Thea έχει γράψει για το επερχόμενο γάμο της, ενημερώνοντας ένα blog της για τα ψώνια της για το νυφικό φόρεμα, για τις φωτογραφίες του αρραβώνα, για την αγορά της γαμήλιας τούρτας.

“Έμαθα από τη μαμά χθες ότι παντρεύομαι. Θα παντρευτώ τον Geir και αυτό είναι λίγο περίεργο, γιατί ξέρω ότι είναι πραγματικά πολύ μεγάλος,” έγραψε η Thea στο blog της, το Σεπτέμβριο.

Της αρέσει να βρίσκεται με τους φίλους της, να πηγαίνει στο σχολείο, και να ακούει το αγαπημένο της συγκρότημα One Direction. Το όνειρό της είναι να γίνει κτηνίατρος, για να μπορεί να ασχολείται με τα άλογα.

544Σε μια ανάρτηση στο blog της την 1η Οκτωβρίου έγραψε: “Μπορώ να το κάνω με τον Geir ?? !!” Η Thea γράφει για την περιέργειά της σχετικά με το σεξ και ψάχνει πληροφορίες στο ίντερνετ.

“Ξέρω τι είναι το σεξ, αλλά … είναι απλά περίεργο και αηδιαστικό ειδικά όταν είναι τόσο μεγάλος και κανείς δεν μπορεί να με αναγκάσει να το κάνω” γράφει η Thea. “Η μαμά μου είπε ότι δεν θα πρέπει να το σκέφτομαι, όταν προσπάθησα να τη ρωτήσω. Αλλά τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. ”

Η εξωφρενική ιστορία της Thea, του 12χρονου παιδιού – νύφης παιδί ευτυχώς δεν είναι πραγματική.

Είναι ένα κόλπο μάρκετινγκ από τη φιλανθρωπική οργάνωση για την παιδική ανάπτυξη Plan International, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, επειδή 39.000 παιδιά εξαναγκάζονται καθημερινά σε γάμο!

Η Plan International λέει ότι αν η πρακτική με τα παιδιά-νύφες συνεχιστεί, πάνω από 142 εκατομμύρια κορίτσια θα παντρευτούν στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

“Θέλουμε να δείξουμε πόσο φρικτή είναι η πρακτική του γάμου παιδιών, και γι αυτό την παρουσιάζουμε σε ένα πλαίσιο με το οποίο είμαστε εξοικειωμένοι και το οποίο συνήθως συνδέεται με την αγάπη, την ευτυχία και την ελπίδα για το μέλλον», δήλωσε ο Olaf Thommessen, εθνικός διευθυντής του Plan International της Νορβηγίας.

Η εκστρατεία έχει ξεκινήσει με μια αίτηση για να σταματήσει ο γάμος της Thea στις  11 Οκτωβρίου, ημέρα που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα του Κοριτσιού του ΟΗΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ