ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ

329Κριτική τόσο προς την πλευρά των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ επεφύλασσε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ τόνισε ότι ακόμα και εάν ισχύουν τα περί εξόδου από την κρίση, ο λαός βγαίνει από αυτήν ενώ το κεφάλαιο βγαίνει συνολικά δυναμωμένο.

Η κρίση, όπως είπε η κ. Παπαρήγα, συνδέεται με μία σειρά από φαινόμενα (όπως ο δανεισμός) που είναι συνυφασμένα με το καπιταλιστικό σύστημα, όμως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τα εμφανίζουν σαν ελληνικές ιδιορρυθμίες. 

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη τόσο ενάντια στη ΝΔ όσο και ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι διαφορετικές συνταγές που επικαλούνται έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Να εξασφαλίσουν ρευστότητα για την καπιταλιστική κερδοφορία.

«Κάθε μείωση στο χρέος θα την επιβαρυνθεί ο λαός» είπε η κ. Παπαρήγα και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι τη μεγαλύτερη ζημιά που κάνουν είναι ότι καλλιεργούν στο λαό την έκπτωση των αιτημάτων του: «να αρκείται στα ψίχουλα», όπως είπε.

«Εμείς ζητάμε ο λαός να επιδιώξει την επιστροφή όλων των απωλειών. Αν είναι σε έξι μήνες ή σε ένα χρόνο το συζητάμε. Αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα ούτε σε είκοσι χρόνια δεν θα συμβεί» τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποτάσσει τον λαό με τους εκβιασμούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, με τις χίμαιρες και τις ονειρώξεις. «Ο σοσιαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν την άχνη στον κουραμπιέ: αν την τινάξεις δεν μένει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο λαός δεν πρέπει να έχει μειωμένες απαιτήσεις. Πρέπει να κάνει άλλη ιεράρχηση στα αιτήματα του», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

news.in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ