ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

sporoiΗ Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριό της στη Λάρισα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Imperial από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2014 με τίτλο: «ΕΓΧΩΡΙΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Μοχλός ανάπτυξης σε ένα κλιματικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον»

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΥπΑΑΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνδιοργανωτές είναι το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κ. Ελλάδας και το Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών & Βοσκών Λάρισας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Διακεκριμένοι επιστήμονες θα ανοίξουν με ομιλίες τους τις συνεδρίες σε επίκαιρα θέματα της γενετικής βελτίωσης και τεχνικής καλλιέργειας των φυτών, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν προφορικές και γραπτές πρωτότυπες  ερευνητικές εργασίες.

Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι:

             Γενετική βελτίωση εγχώριου γενετικού υλικού

             Μοριακή γενετική, γενωμική και βιοτεχνολογία στην ταυτοποίηση, βελτίωση και ανάδειξη εγχώριου γενετικού υλικού

             Σημασία και ρόλος του εγχώριου γενετικού υλικού υπό το πρίσμα της κλιματικής μεταβολής

             Προστασία φυτογενετικών πόρων εγχώριου/αυτόχθονου γενετικού υλικού

             Καινοτομία στη σύγχρονη γεωργία

Ειδικές θεματικές ενότητες

             Συμβολή του εγχώριου γενετικού υλικού στην ανάπτυξη της καλλιέργειας των ψυχανθών. Με αφορμή την ανακήρυξη από το ΥπΑΑΤ του έτους 2014 ως «Έτος Ψυχανθών» θα γίνει ειδική ενότητα στο Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών & Βοσκών Λάρισας στις 16/10, το οποίο έχει συμπληρώσει 80 χρόνια συνεχούς ερευνητικής δραστηριότητας στον τομέα των ψυχανθών.

             Η ανάπτυξη ξεκινάει από το σπόρο – Στρογγυλή τράπεζα-Imperial (17/10).

Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Οργανωτική Επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση 15pbcongress@gmail.com

Πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο θα δίνονται μέσω της ιστοσελίδας http://15pbcon.webnode.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ