ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΚΚΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου και της σωματειακής επιτροπής των εργαζομένων στην επιχείρηση

σμλαρισαΕίναι γνωστό ότι την επόμενη Τρίτη 14 Οκτώβρη εκδικάζεται η αίτηση εκκαθάρισης της επιχείρησης ΣΜ Λάρισα ΑΒΕΕ, μετά από αίτημα μιας μερίδας μετόχων, η οποίοι ζητάνε να ενταχθεί η επιχείρηση σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης που θα διαρκέσει 2 χρόνια!

Είναι αυτονόητο ότι αυτοί που ζητάνε κάτι τέτοιο έχουν τους λόγους τους και τα δικά τους συμφέροντα, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων, που είναι 15 μήνες τώρα απλήρωτοι και βρίσκονται σε μία κατάσταση που κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει, αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι. Επί της ουσίας λοιπόν, αν γίνει δεκτό το αίτημά τους από το δικαστήριο, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι παρατείνετε, άρα παρατείνονται και τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Ζητάνε για άλλη μια φορά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη και να υπογράψουν αίτημα με το οποίο θα ζητάνε την εκκαθάριση της επιχείρησης σε 2 χρόνια!

Έχουν το θράσος και ζητάνε από αυτούς τους εργαζόμενους, που έκαναν τόσες θυσίες για την επιχείρηση το προηγούμενο διάστημα, να βάλουν ξανά την υπογραφή τους στο χαρτί που θα το υποδείξουν, «για να σωθεί η επιχείρηση» και για να έχουν περισσότερο χρόνο να βρουν αγοραστή!;

Σώθηκε μήπως η επιχείρηση όταν έβαλαν την υπογραφή τους και μάλιστα 2 φορές για να μειωθούν οι μισθοί τους; Ή όταν παίρνανε δάνεια για να αγοράσουν μετοχές γιατί υπήρχε έλλειψη ρευστού; Ή μήπως όταν παίρνανε τον μισθό τους σε προϊόντα, όταν μένανε απλήρωτοι για μήνες και δεν παραπονιόταν, αλλά συνέχιζαν να πηγαίνουν στη δουλειά….. Κι όλα αυτά γιατί τους έδειξαν εμπιστοσύνη ότι θα φροντίσουν για το καλό της επιχείρησης, άρα και για το δικό τους το καλό;

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι απλήρωτοι των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα,

Θυμηθείτε όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια. Μην σας παραμυθιάζουν ότι η επιχείρηση θα σωθεί κι εσείς θα γυρίσετε στις δουλειές σας. Μην συμμετέχετε στα δικά τους παιχνίδια, μην υπογράφετε για άλλη μια φορά την καταδίκη σας!

Τώρα πια έχετε εμπειρία! Μην τους δείχνετε καμία εμπιστοσύνη! Ας μας απαντήσουν αυτοί που σας καλούν να υπογράψετε την 2χρονη εκκαθάριση, τα 2 χρόνια αυτά εσείς τι θα κάνετε; Πώς θα ζείτε; Τι θα τρώτε; Θα μπορείτε να βρείτε δουλειά; Θα μπορείτε να μπείτε στο ταμείο ανεργίας; Τι από όλα αυτά; Ας μας πουν… Πώς θα περνάει η καθεμιά μέρα, με το άγχος αν βρέθηκε αγοραστής, και αν βρέθηκε πότε θα τα πάρει, και αν τα πάρει, αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο νέο εργοδότη, κι αν συνεχίσουν με τι δικαιώματα…. κι όλα αυτά και άλλα πολλά για ακόμα 2 χρόνια τουλάχιστον! Και θα τρέχουν τα έξοδα στο σπίτι, αλλά κανένας δεν θα ενδιαφέρεται για το δικό σου το σπίτι…..

O Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας και η σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στα ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, καλούμε τους εργαζόμενους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, να μην πέσουν πάλι στην παγίδα που τους στήνουν. Πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο Σωματείο τους. Ζητάμε το αυτονόητο: η εκκαθάριση να γίνει σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται 2-4 μήνες, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουν γρήγορα τα πράγματα για τους εργαζόμενους. Να ξέρουν κι αυτοί τι θα κάνουν, να μπορούν να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα, γνωρίζοντας αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι. Όσο περισσότερο χρονικό διάστημα περνάει, τόσο η επιχείρηση οδηγείτε σε ευτελή απαξίωσή της. Κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα βγει σε καλό των εργαζομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ