Η ΝΑΣΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΑΣΤΡΟ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ (!) ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

ΠΑΛΣΑΡΠιστεύετε ότι ο ήλιος μας είναι φωτεινός; Η NASA ανακοίνωσε ότι το το διαστημικό της τηλεσκόπιο NuSTAR εντόπισε ένα άστρο που είναι τόσο φωτεινό, όσο 10 εκατομμύρια ήλιοι (!)

Είναι το πιο φωτεινό πάλσαρ – οι πάλσαρ είναι αστέρες νετρονίων με ισχυρό μαγνητικό πεδίο που περιστρέφονται ταχύτατα γύρω από άξονα και καθώς τους παρατηρούμε από την Γη καταγράφουμε αλληλουχία σχεδόν περιοδικών παλμών. Είναι ουράνια δηλαδή σώματα που εκπέμπουν ανιχνεύσιμη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με τη μορφή ραδιοφωνικών κυμάτων – που έχει καταγραφεί ποτέ, και βρίσκεται περίπου 12 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη, στο γαλαξία Messier 82. Ανήκει στην κατηγορία Μυστηριωδών Ουρανίων Αντικειμένων γνωστά ως ULXs.

Η εκπληκτική ανακάλυψη έκανε τους επιστήμονες να ξύνουν τα κεφάλια τους.

“Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί πρόκληση για τους θεωρητικούς και ανοίγει το δρόμο για ένα διαφορετικό τρόπο κατανόησης αυτών των συναρπαστικών αντικειμένων,” είπε η αστρονόμος Δρ Jeanette Gladstone, από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.

Ο Δρ Matteo Bachetti, αστροφυσικός από το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, Γαλλία, είναι ο επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης σχετικά με το πάλσαρ.Η έρευνα δημοσιεύθηκε στις 9 Οκτώβρη στο περιοδικό Nature.

huffingtonpost.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ