ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
πρ. προέδρου συλλόγου Δασκάλων, υποψηφίου για το ΚΥΣΠΕ

παπαποΠέρασε ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας. Δεκάδες  διδακτικές ώρες χάνονται αδικαιολόγητα σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών.

Ενώ το Υ.ΠΑΙ.Θ ιδρύει νέα Ολοήμερα Σχολεία στη Λάρισα ( 5ο, 11ο , 33ο και 38o  Λάρισας), δεν αποσπά εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των κενών.

Οι συνάδελφοι εργάζονται πέραν του διδακτικού τους ωραρίου και φως δε φαίνεται στον ορίζοντα. Aξίζει να σημειώσουμε  ότι στη συνάντηση με τη ΔΟΕ (10-9-2014) ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι «κανείς εκπαιδευτικός δε θα κάνει παραπάνω ωράριο από αυτό που του αντιστοιχεί» και δε θα ασκηθούν πιέσεις για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος πριν τοποθετηθούν στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Σήμερα στη Λάρισα  και σ΄ όλη την Ελλάδα  συμβαίνει  ακριβώς το αντίθετο

Από την πρώτη εβδομάδα για να ωραιοποιήσει την κατάσταση   το τμήμα Επιστημονικής Καθοδήγησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ζήτησε από τους Σχολικούς Συμβούλους και αυτοί με τη σειρά τους από τους Δ/ντές  Ωρολόγιο Πρόγραμμα πλήρως αναπτυγμένο, ενώ όλοι γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Έτσι η κατάσταση παγιώθηκε. Πλήρως αναπτυγμένα  προγράμματα στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα τα κενά των εκπαιδευτικών υπάρχουν.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να δώσει εντολή να συνεδριάσει άμεσα το ΚΥΣΠΕ για την κάλυψη των λειτουργικών κενών με αποσπάσεις.

Επίσης οι σχολικές μονάδες που έχουν κενά σε  εκπαιδευτικούς  να καταθέσουν στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας  για έγκριση νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα   με βάση το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα ο υπουργός παιδείας ας εγκαταλείψει το παιχνίδι των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα και γενικότερα το παιχνίδι της επικοινωνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ