ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ

Θετικός στον ιό ο νοσηλευτής που φρόντιζε ασθενή με τον ιό

hhjΕργαζόμενος που παρείχε νοσοκομειακή περίθαλψη σε ασθενή με Έμπολα ο οποίος αργότερα πέθανε, βγήκε θετικός για τον ιό, δήλωσαν οι αξιωματούχοι υγείας την Κυριακή. Εάν η προκαταρκτική διάγνωση επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση μετάδοσης του ιού από άτομο σε άτομο μέσα στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι είπαν ότι ο εργαζόμενος εμφάνισε χαμηλό πυρετό το βράδυ της Παρασκευής και απομονώθηκε. Τα αποτελέσματα της Προκαταρκτικής εξέτασης ελήφθησαν αργά το Σάββατο.

“Γνωρίζαμε ότι μια δεύτερη περίπτωση ήταν πιθανή, και είχαμε ήδη προετοιμαστεί για αυτή την περίπτωση,” δήλωσε ο Δρ D. Lakey,  Επίτροπος του Τμήματος Υπηρεσιών Υγείας του Τέξας.

Οι αξιωματούχοι υγείας ρώτησαν τον ασθενή για τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή, ώστε –ανάλογα με το είδος της επαφής- να τεθούν και αυτά υπό παρακολούθηση.

Ο Έμπολα μεταδίδεται μέσω της στενής επαφής με σωματικά υγρά, όπως το αίμα, ο ιδρώτας, ο εμετός, τα περιττώματα, τα ούρα, το σάλιο ή το σπέρμα. Τα υγρά πρέπει να βρουν σημείο εισόδου, ​​όπως ένα κόψιμο, ή μια γρατζουνιά ή όταν κάποιος αγγίξει τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια του με μολυσμένα χέρια, ή πιτσιλιστεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ