Η ΤΑΙΝΙΑ “MICROBIRTH” ΠΡΟΒΆΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΤΑΙΝΙΑΗ Εθελοντική Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας σε συνεργασία με το Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας “Αστάρτη” διοργανώνουν την προβολή της ταινίας “Microbirth”  την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 5:30 μ.μ. στον κινηματογράφο “Victoria” (Λάμπρου Κατσώνη 14 & Κούμα).

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει σχολιασμός και ανοικτός διάλογος μεταξύ του κοινού και επαγγελματιών υγείας πάνω στην ταινία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετικό αντίτιμο για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 30 χρόνια. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας.

Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο MICROBIRTH, ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της «σποράς του μικροβιώματος του μωρού» στη διάρκεια του τοκετού, με τα ίδια τα βακτήρια της μητέρας -τα βακτήρια αυτά που βοηθούν να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα για να μπορεί να αναγνωρίσει τι είναι «φιλικό» και τι «εχθρικό». Αυτή η «σπορά» των βακτηρίων είναι απαραίτητη ακόμα κι όταν ένας φυσικός τοκετός δεν είναι εφικτός.

Η επαφή του μωρού με τη μητέρα του «σώμα με σώμα» και ο θηλασμός προσφέρουν επίσης τα βακτήρια που είναι καθοριστικά για την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού.

Οι παραγωγοί της ταινίας και οι επιστήμονες που συμμετέχουν καταδεικνύουν, μέσα από την έρευνά τους, ότι αυτή η «σπορά του μικροβιώματος» τη στιγμή της γέννας καθορίζει σημαντικά την υγεία του ανθρώπου σε ολόκληρη τη ζωή του.

Διάρκεια: 70′.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ