ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ

Ο μεγαλύτερος οργανισμός του Καναδά για την ψυχική υγεία και τον εθισμό, δήλωσε την Πέμπτη ότι το χασίς πρέπει να νομιμοποιηθεί.

Το Κέντρο Εξάρτησης και Ψυχικής Υγείας (CAMH) του Τορόντο, δήλωσε ότι η νομιμοποίηση και ρύθμιση της κατανάλωσης της κάνναβης μέσα από ένα ελεγχόμενο κυβερνητικό μονοπώλιο, θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξουν το ναρκωτικό.

«Νομιμοποίηση σημαίνει ότι σταματούν όλες οι κυρώσεις για κατοχή κάνναβης και χρήση από ενήλικες,” δήλωσε ο Jurgen Rehm, διευθυντής κοινωνικών και επιδημιολογικών ερευνών στο CAMH.

«Το τρέχον σύστημα ελέγχου της κάνναβης αποτελεί αποτυχία για την πρόληψη ή τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών που συνδέονται με τη χρήση της κάνναβης.» Ο Rehm δηλώνει πεπεισμένος ότι η νομιμοποίηση θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσουν τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με τη χρήση της.

Και ο Δρ SamirGupta εξηγεί ότι το χασίς  – που συνήθως εμφανίζεται ως ένα αρκετά ακίνδυνο ναρκωτικά – έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, μια από τις οποίες είναι οι έντονες εξάρσεις άσθματος σε κάποιους που έχουν καπνίσει χασίς.

«Οι πνεύμονες είναι προφανές το όργανο που υποφέρει περισσότερο από κάπνισμα χασίς», είπε. «Γνωρίζουμε από μελέτες ότι ο καπνός της κάνναβης περιέχει πολλές από τις ίδιες τοξίνες όπως ο καπνός του τσιγάρου, με τη διαφορά ότι έχει τρεις φορές περισσότερη πίσσα, 50% περισσότερες καρκινογόνες ουσίες, και προκαλεί φλεγμονή στους αεραγωγούς

ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΧΑΣΙΣ

Ανάπτυξη του εγκεφάλου

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης και μεγαλύτερα προβλήματα μνήμης μεταξύ των ενηλίκων που κάπνιζαν χασίς ως έφηβοι. Επίσης  μελέτες μαγνητικών τομογραφιών δείχνουν συρρίκνωση σε ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου των νεαρών καπνιστών.

Ψυχική Ασθένεια

Η κάνναβης μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα ψυχικής υγείας. Συστηματικές ανασκοπήσεις έδειξαν ότι η σχιζοφρένεια μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να επιδεινωθεί από τη χρήση κάνναβης. Ωστόσο η κατάθλιψη δεν σχετίζεται με τη χρήση της.

Κίνδυνος ατυχημάτων

Η χρήση της κάνναβης μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα οδήγησης ενός ατόμου, με αποτέλεσμα θανάσιμους τραυματισμούς.

Κίνδυνος Καρκίνου

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν το χασίς μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, επειδή πολλοί χρήστες καπνίζουν και τσιγάρα. Υπάρχουν όμως μελέτες που συνδέουν τον  καρκίνο του πνεύμονα με τη χρήση του.

Υπάρχουν οφέλη από τη χρήση της κάνναβης;

Μια από τις πιο γνωστές και αποδεδειγμένες ωφέλειες του ναρκωτικού είναι η καταπολέμηση της ναυτίας που προκαλεί η χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ