ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ

Κοινή δήλωση των βουλευτών Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μιχαλάκη, Δ. Γελαλή, Η. Διώτη, Π, Δριτσέλη και Αλ. Μεϊκόπουλος

στεφανιογραφοςΣτο μνημονιακό παρόν, το δικαίωμα στην Υγεία βρίσκεται υπό αίρεση. Η επικίνδυνη λογιστική λογική της συγκυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας έχουν διαλύσει την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας προκειμένου να υλοποιήσουν τον μνημονιακό στόχο της πλήρους κατεδάφισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του.

Αυτή η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη αντικατοπτρίζεται στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κλινικές και εργαστήρια στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Τελευταία –χρονικά- διάσταση αυτής της πραγματικότητας είναι το θέμα που ανέκυψε με τον στεφανιογράφο της Λάρισας, όπως αναδείχθηκε με την με αρ. 3334/6.10.2014 σχετική Ερώτησή μας.

Τάχιστα πρέπει να εξοπλιστεί το αιμοδυναμικό τμήμα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Λάρισας με καινούργιο στεφανιογράφο, καθώς το κάθε νοσοκομείο εξυπηρετεί διαφορετικά τμήματα της περιοχής της Θεσσαλίας. Από την άλλη, να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στο αιμοδυναμικό εργαστήριο των Τρικάλων, ώστε να μπορέσουν και τα δύο αιμοδυναμικά εργαστήρια της Θεσσαλίας να αναβαθμίσουν την ποιότητα της Υγείας προς όφελος των ασθενών.

Η πολιτική εξόντωσης του λαού, την οποία δεν μπορούν να ακυρώσουν και οι πλέον άξιοι επιστήμονες εάν δεν έχουν στα χέρια τους τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα δε λειτουργούν χωρίς επαρκή στελέχωση του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Οι περικοπές των δημόσιων δαπανών υγείας που συνεχίζουν εγκληματικά να εφαρμόζονται, είναι επικίνδυνες για την υγεία του ελληνικού λαού και πρέπει άμεσα να ανατραπούν.

Είναι ανάγκη να μπει ένα τέλος στην τεράστια ταλαιπωρία που περνούν οι Θεσσαλοί καρδιοπαθείς, που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις μακρινές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και στα ιδιωτικά νοσοκομεία, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που δεν αντέχουν τα συρρικνωμένα εισοδήματά τους και να μπορούν να καλύψουν στον τόπο τους τις υγειονομικές ανάγκες τους.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών σε δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, αποτελούν δέσμευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ