ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ-ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι μαίνονται άγριες μάχες εντός της πόλης όπου οι επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έχουν αποτύχει να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών.

Τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν επιθέσεις καμικάζι σήμερα στο Κομπάνι, κοντά στην τουρκική μεθόριο, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση, την ώρα που οι τζιχαντιστές σημειώνουν μικρή πρόοδο στην προέλασή τους στο εσωτερικό της κουρδικής πόλης που πολιορκούν.

Σε μία από τις επιθέσεις ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό σε βόρεια συνοικία του Κομπάνι, που αποτελεί το θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, είπαν σήμερα κουρδικές πηγές.

Ο Ίντρις Νάσαν, ένας Κούρδος αξιωματούχος στο Κομπάνι, δήλωσε ότι 2 Κούρδοι μαχητές έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτοκτονίας.

«Προσπαθούν να προχωρήσουν προς το σημείο (διασυνοριακής) διέλευσης, ωστόσο οι (κουρδικές) Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) τους απώθησαν και δε μπόρεσαν να συνεχίσουν την προέλασή τους» είπε ο Νάσαν στο πρακτορείο Reuters.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι μαίνονται άγριες μάχες εντός της πόλης όπου οι επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έχουν αποτύχει να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, σημείωσε ότι μία από τις επιθέσεις αυτοκτονίας είχε ως στόχο έναν σταθμό λεωφορείων στο βορειοδυτικό Κομπάνι και ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει σχεδόν το 50% της πόλης.

«Τώρα ελέγχουν το πολιτιστικό κέντρο, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν προωθηθεί και άλλο μέσα στην πόλη» τόνισε ο ίδιος.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 5 αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού νωρίτερα σήμερα, στοχοθετώντας κυρίως τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και στα ανατολικά, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

7imeres.gr