ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

AYTOKINHTO«Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι της περασμένης Πέμπτης στο πλαίσιο της επιχείρησης «Θησέας» αφού η σύλληψη ενός καταδιωκόμενου με ένταλμα σύλληψης αποκάλυψε την δράση συμμορίας κλεπτών που είχαν «αδυναμία» στα πολυτελή αυτοκίνητα και μέλος της μπασκετμπολίστα της Β΄ Εθνικής που παίξει σε ομάδα των Δυτικών Προαστίων της Αθήνας.

Το μπλόκο των αστυνομικών είχε στηθεί στο Αιγάλεω οι αστυνομικοί εκτός από τον 49χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες κατ’ εξακολούθηση, συνελήφθησαν ένας 44χρονος ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και ο 32χρονος μπασκετμπολίστας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι συλληφθέντες μαζί έναν 37χρονο συνεργό τους που καταζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων. Μετά την κλοπή οδηγούσαν τα αυτοκίνητα στο συνεργείο αυτοκινήτων του 44χρονου και αφού παραποιούσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και έβγαζαν νέες άδειες κυκλοφορίας με στοιχεία τρίτων προσώπων, τα διέθεταν στην συνέχεια στην κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα με παραποιημένα χαρακτηριστικά και ταξί που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ενώ στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κουτιά με πλήθος από «πόντες» (σ.σ.: ειδικά μεταλλικά εργαλεία με τα οποία παραποιούνται οι αριθμοί κινητήρων και πλαισίου). Ο 32χρονος μπασκετμπολίστας που κατά τους αστυνομικούς διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στην συμμορία, είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2009 για ληστείες σε βάρος ομοφυλόφιλων που εντόπιζε μέσω διαδικτύου και chat rooms, έκλεινε ερωτικά ραντεβού μαζί τους και στη συνάντησή τους τούς αφαιρούσε μετρητά και τιμαλφή με την απειλή όπλων και τη χρήση βίας. Άπαντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

M. Tσαλδάρης

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ