ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

filat (Αντιγραφή)Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αποτελούμενο από το βουλευτή Δημήτρη Γελαλή, τους Γιώργο Κωσταρόπουλο, Γιώργο Βαγιόπουλο και τον Γιάννη Αρζομανίδη μέλη του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν με τους Αριστείδη Συράκη και Γκριμπάρη Θωμά, μέλη του Δ.Σ. του ερασιτεχνικού σωματείου ενόργανης γυμναστικής “Φιλαθλητικός Λάρισας”.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τα προβλήματα και τις προοπτικές του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη μας αλλά και γενικότερα. Από την πλευρά του Δ.Σ. του σωματείου τονίστηκε ιδιαίτερα πως μέσα στο γενικότερο δυσμενές οικονομικό κλίμα, τα ερασιτεχνικά σωματεία καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να επιβιώσουν, προσφέροντας με προσωπικές θυσίες των μελών τους κοινωνικό έργο, κάτι για το οποίο η σημερινή κυβέρνηση έχει αδιαφορήσει τελείως εγκαταλείποντάς τα κυριολεκτικά στη μοίρας τους.

Από την πλευρά το κλιμάκιο, τόνισε ότι: «Με βάση πάντα το ίδιο οργανωμένο σχέδιο η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν δίνει τη στοιχειώδη βοήθεια αλλά παραδίδει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες σε ιδιώτες με απώτερο σκοπό το κέρδος. Με αυτή τη λογική επιδιώκει την επιβολή ενός επιπλέον χαρατσιού στους ερασιτεχνικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν τις κρατικές εγκαταστάσεις όπως είναι το ΕΑΚ Λάρισας, δυσκολεύοντας την λειτουργία τους ακόμη περισσότερο και οδηγώντας τους στον μαρασμό. Οι κυβερνώντες βασισμένοι στην αντίληψη της εμπορευματοποίησης που θεωρεί τον αθλούμενο και τον αθλητή καταναλωτή και πελάτη μιας αγοράς, παρακάμπτουν τις συνταγματικές επιταγές, σύμφωνα με τις οποίες το κράτος οφείλει να είναι αρωγός στην κάθε αθλητική δραστηριότητα και κατά την προσφιλή κυβερνητική πολιτική των χαρατσιών απαιτούν από τους πολίτες να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για εγκαταστάσεις που έχουν πληρωθεί πολλαπλά μέχρι σήμερα από τους φορολογούμενους.

Συζητήθηκαν ενέργειες που είναι ανάγκη να γίνουν ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ομάδες που ασχολούνται ερασιτεχνικά με αθλητικές δραστηριότητες κάθε είδους, κόστος που στην ουσία μετακυλίεται στον οικογενειακό προϋπολογισμό και διατυπωθήκαν προτάσεις για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής κρατικής πολιτικής στον αθλητισμό που θα αλλάξει το σημερινό αθλητικό μοντέλο στην Ελλάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ