ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

κατσιγραΓια τρίτη συνεχή χρονιά, την Τετάρτη 15 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. θα φωτιστεί το κτίριο «Κατσίγρα», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πλατεία Ταχυδρομείου, ροζ, χρώμα το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς για τον καρκίνο του μαστού. Πρόκειται για μια ακόμη δράση ευαισθητοποίησης από το σύλλογο καρκινοπαθών του νομού, ο οποίος παράλληλα θα ενημερώνει με έντυπο υλικό τους πολίτες.

Στη συνέχεια μαζί με τους εθελοντές, μέλη του συλλόγου θα επισκεφτούν τα κεντρικά καφέ, περιφερειακά του κτιρίου «Κατσίγρα» μοιράζοντας  το χαρακτηριστικό ροζ κορδελάκι μαζί με το έντυπο υλικό για τη σωστή ψηλάφηση των μαστών από την ίδια τη γυναίκα.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου για τη δράση της Τετάρτης αναφέρονται τα παρακάτω:

“Σύμφωνα με την προσέγγιση του Ντήπακ Τσόπρα, άτομα που ήταν πάντα πρόθυμα, εξυπηρετικά και γίνονταν «θυσία» για τους άλλους ή κυνηγούσαν με μανία την τελειότητα και υπηρετούσαν με αυτοθυσία τις υποχρεώσεις και τα πρέπει τους, εκδήλωσαν καρκίνο στο μαστό. Άτομα που είτε ως εξυπηρετητές των άλλων, είτε ως περφεξιονιστές έθεσαν τον εαυτό τους κάτω από άκαμπτους κανόνες που δεν τους επέτρεπαν να ξαποστάσουν, να ζητήσουν για τον εαυτό τους, να διεκδικήσουν. Οι ασθένειες λοιπόν ως γλώσσα σχετίζονται άμεσα με τα συναισθήματά μας. Αυτά τα οποία καταπιέζουμε και θάβουμε βαθειά στο υποσυνείδητό μας.

Ο Οκτώβρης είναι αφιερωμένος παγκοσμίως στον καρκίνο του μαστού. Συγκεκριμένα, η 15 Οκτώβρη είναι αφιερωμένη στην υγεία του μαστού. Εκεί λοιπόν επικεντρώνεται  ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, στην υγεία του μαστού, στην πρόληψη της υγείας του μαστού.

Σε συνεργασία με το Σωματείο Καφετεριούχων Λάρισας φέτος, διοργανώνουμε καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για έγκαιρη και πρώιμη διάγνωση, η οποία θα απευθύνεται στους νέους της πόλης μας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, στις 15 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη, θα φωτιστεί το κτίριο «Κατσίγρα», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πλατεία Ταχυδρομείου, ροζ, χρώμα το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς για τον καρκίνο του μαστού, και θα ενημερώσουμε με έντυπο υλικό τους πολίτες. Στη συνέχεια μαζί με τους εθελοντές μας, την πιο δυνατή και σημαντική ομάδα μας, θα επισκεφτούμε τα κεντρικά καφέ, περιφερειακά του κτιρίου «Κατσίγρα» μοιράζοντας  το χαρακτηριστικό ροζ κορδελάκι μαζί με το έντυπο υλικό για τη σωστή ψηλάφηση των μαστών από την ίδια τη γυναίκα.

Προσδοκούμε την αφύπνιση όλων μας ώστε να ξεπεράσουμε τους φόβους και να μάθουμε να αγαπάμε και να εμπιστευόμαστε τον εαυτό  μας. Να μάθουμε να αγγίζουμε και να φροντίζουμε το σώμα μας χωρίς ταμπού.

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε και να στηρίξετε την προσπάθεια όχι μόνο του Συλλόγου μας αλλά κυρίως των εθελοντών μας, που με περίσσιο ζήλο έρχονται μαζί μας για να στηρίξουν κυρίως εσάς.

Σας περιμένουμε στις 15 του Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη στις 19.00 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου μπροστά στο το κτίριο «Κατσίγρα».

Θα ήταν παράληψή μας να μην ευχαριστήσουμε την κοσμητεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την παραχώρηση του κτιρίου, το Σωματείο Καφετεριούχων και φυσικά την ομάδα των εθελοντών μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ