ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Αντιγραφή)«Η κυβέρνηση, με τη θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ουσιαστικά απαιτεί από χιλιάδες οικογένειες να ζουν με 300 και 400 ευρώ, κάτι το οποίο ξεπερνά κάθε φαντασία. Γι’ αυτό αποτελεί μνημείο κοροϊδίας να βαφτίζονται ως “βοήθεια σε αδύναμους” τα 400 ευρώ τον μήνα σε μια τετραμελή οικογένεια, που και αυτά θα δίνονται με προϋποθέσεις και εξαιρέσεις» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στη συνέχεια χαρακτηρίζει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα «εργαλείο για τη μονιμοποίηση της απόλυτης φτώχειας», προσθέτοντας, ότι αυτό θα συνοδεύεται από περικοπές σε πάσης φύσεως κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα.

«Τα ψίχουλα που θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα τα πάρει από όσους θεωρούνται λιγότερο φτωχοί, ανακυκλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανέχεια και ορίζοντας έτσι μία “γραμμή φτώχειας” πάνω από την οποία κανείς δε θα δικαιούται καμιά προνοιακή στήριξη» αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι «η στρατηγική της ΕΕ, που υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, μόνο ψίχουλα μπορεί να εγγυηθεί σε όσους στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, την ίδια στιγμή που άλλα κόμματα εκπαιδεύουν τον λαό να ζει με τα ελάχιστα. Άλλωστε, το “ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα” υιοθετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Το ΚΚΕ διεκδικεί επείγοντα μέτρα για την προστασία των ανέργων, με επίδομα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, συνολική επαναφορά των εισοδημάτων στα προ κρίσης επίπεδα και άλλα μέτρα ανακούφισης. Ο λαός μπορεί, με άλλη εξουσία και οικονομία, να απολαμβάνει την ικανοποίηση των σύγχρονων διευρυμένων αναγκών του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com