ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΗ Β’ ΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

δουΗ διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και Δ.Σ σωματείων του, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην υπερφορολόγηση και τον ΕΝΦΙΑ, στην Β’ Εφορία (Ρούσβελτ και Πατρόκλου γωνία), την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

Οι διαμαρτυρόμενοι θα επιδώσουν το υπόμνημα, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 1 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Στο υπόμνημα προς το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν:

“Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, διεκδικεί μια σειρά μέτρα οικονομικής ανακούφισης των ανέργων, των απλήρωτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών. Ανάμεσα σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω αιτήματα σχετικά με την φορολογία.

  1. Κατάργηση όλων των χαρατσιών και φόρων για το εισόδημα και τα ακίνητα που αφορούν στην κύρια κατοικία και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
  2. Αφορολόγητο όριο, ατομικό 20.000 €, οικογενειακό 40.000 € και +5.000 € για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
  3. Να υπολογίζονται στη φορολογία τα έξοδα για ΔΕΗ, Θέρμανση, ΟΤΕ, Νερό.
  4. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας, στα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και αποχέτευσης, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  5. Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμους και ΝΕΡΙΤ. Κατάργηση διοδίων.
  6. Επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 €.
  7. Πάγωμα των χρεών στο δημόσιο, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 € και μέχρι 150 τ.μ για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 € και 100 τ.μ για το ζευγάρι).
  8. Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Άμεση φορολογική εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
  9. Άμεση φορολογική επιβάρυνση – εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή.
  10. Άμεση μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων, επιστροφή στρατευμάτων που υπηρετούν Νατοϊκές ανάγκες, λύση υποχρεώσεων που επιβαρύνουν τη χώρα και επιβάλουν στο λαό συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις”.