ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 29ΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΟΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

καδοςΑπό το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις εμπρησμού σε κάδους απορριμμάτων και μία απόπειρα εμπρησμού αυτοκινήτου που έλαβαν χώρα στην πόλη. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη χθες (13-10-2014) το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 29χρονος ημεδαπός, ως δράστης των αξιόποινων πράξεων.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 29χρονος επιβαίνοντας σε ποδήλατο, προξένησε πυρκαγιά σε δύο (2) πλαστικούς κάδους απορριμμάτων του Δήμου.

Στη συνέχεια αποπειράθηκε να προξενήσει πυρκαγιά σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 22χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας, αφαιρώντας την τάπα σφράγισης του ρεζερβουάρ του οχήματος και τοποθετώντας στο στόμιο διαφημιστικά φυλλάδια, στα οποία έβαλε φωτιά, χωρίς όμως να επιτευχθεί ανάφλεξη και να προκληθούν φθορές.

Από τη συλλογή, αξιοποίηση και αξιολόγηση των στοιχείων προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα και συνελήφθη.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι κατά τους τελευταίους πέντε μήνες στα Τρίκαλα, ο 29χρονος προξένησε πυρκαγιά σε 25 κάδους απορριμμάτων.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε χώρους κοντινούς στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποδήλατο με το οποίο κινούνταν, διαφημιστικά φυλλάδια και σπίρτα, καθώς και ένα πλαστικό μπουκάλι με οινόπνευμα.

Επίσης, εντός κάδου απορριμμάτων κοντά στην οικία του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε η τάπα σφράγισης του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου της 22χρονης αλλοδαπής, η οποία της αποδόθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εμπρησμών.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ