ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΘΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE

5l7Ένας 31χρονος στρατιώτης που πρόσφατα παρουσιάστηκε σε Πρόγραμμα Απεξάρτησης από το Αλκοόλ στο Ναυτικό των ΗΠΑ, άρχισε να παρουσιάζει άλλα προβλήματα κατά τη διάρκεια του προγράμματος των 35 ημερών.

Αποδείχτηκε ότι όταν από το πρόγραμμα του ζήτησαν να βγάλει τα Google Glass, που φορούσε 18 ώρες την ημέρα επί δύο μήνες, έγινε οξύθυμος, είχε δυσκολία να συγκεντρωθεί, στα όνειρά του ήταν σαν να τα έβλεπε όλα μέσα από τη στενή οπτική των γυαλιών, και επανειλημμένα τοποθετούσε το δείκτη του στη δεξιά πλευρά του προσώπου του, σαν να προσπαθούσε να γυρίσει το γυαλί, αναφέρει η Guardian.

Ο ασθενής δήλωσε ότι η εξάρτησή του από τα γυαλιά ήταν «πολύ χειρότερη» από την εξάρτησή του από το αλκοόλ.

Ο γιατρός του Ναυτικού που είδε τον ασθενή και έγραψε για την υπόθεσή του στο περιοδικό Addictive Behaviors, επιμένει ότι αν και το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών δεν περιλαμβάνει τον εθισμό στο Διαδίκτυο, αυτός υπάρχει.

“Κάποτε οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο αλκοολισμός δεν ήταν πρόβλημα,” λέει. “Έτσι και τώρα. Θα μας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο εθισμός στο Διαδίκτυο είναι ένα πραγματικό πρόβλημα.”

Ο ίδιος λέει ότι ο εθισμός στο Διαδίκτυο θα αυξηθεί, καθώς συνεχίζουμε να συνδεόμαστε όλο και περισσότερο με τις συσκευές μας, και τονίζει ότι η nomophobia (ο φόβος του να είναι κάποιος χωρίς το κινητό του τηλέφωνο) παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.

Η Google δεν έχει ακόμη σχολιάσει την υπόθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ