ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΠΕ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣΜε ευρεία πλειοψηφία (15 ψήφους υπέρ), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών. Ο κ. Αγοραστός, όπως φαίνεται, ψηφίστηκε όχι μόνο από τους 10 «γαλάζιους» του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ αλλά και από τους τέσσερις του Πέτρου Τατούλη και του Απόστολου Τζιτζικώστα,

ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πήρε και την ψήφο του Γιάννη Σγουρού, τον οποίο πρότεινε για α΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης (εξελέγη με ψήφους 14 υπέρ, 9 λευκά και 2 αποχές). Στην θέση του Β΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής του Απόστολου Τζιτζικώστα Γιάννης Γιώργος (15 υπέρ, 8 κατά και 2 αποχές-ο Π. Τατούλης και η περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου η οποίοι διαφώνησαν με τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή), στη θέση του γενικού γραμματέα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με 12 έναντι 11 ψήφων του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και στη θέση του ταμία, αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει μετά τον Π. Τατούλη και ο ΣΥΡΙΖΑ, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Δεν έβαλε υποψηφιότητα η Δούρου

Βλέποντας ότι θα ηττηθεί, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δεν κατέβηκε απέναντι στον κ. Αγοραστό, με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο ο οποίος, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, πήρε εφτά ψήφους (τις πέντε του ΣΥΡΙΖΑ και τις δύο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη).

Υποψήφιος, από την πλευρά των «πράσινων» περιφερειαρχών κατέβηκε ο Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος πήρε τρεις ψήφους: τη δική του, του Σ. Αρναουτάκη και του Γ. Μαχαιρίδη αλλά όχι και του Γ. Σγουρού.

Ευρύτερη πολιτική σημασία

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα στην ΕΝΠΕ φαίνεται ότι έχουν ευρύτερη πολιτική σημασία σε τουλάχιστον δύο σημεία:

-Στη σύμπλευση του Γ. Σγουρού με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για προσέγγιση του πρώην περιφερειάρχη Αττικής με τη ΝΔ

-Στην συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τον προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ (και παραλίγο υποψήφιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαΐου) περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, η οποία έρχεται την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προανήγγειλε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ