ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

πυλΤην ικανοποίηση μίας σειράς «άμεσα υλοποιήσιμων αιτημάτων που έχει θέσει προ καιρού υπόψη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος η Ένωση Υπαλλήλων Π.Σ. Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΥΠΣΠΘ)», με αφορμή πληροφορίες που θέλουν μέσα στο Νοέμβριο να επίκειται αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, αλλά και τον ορισμό Αξιωματικού του ΠΣ ως διοικητή στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς,

ζήτησαν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη (Λάρισας) και Δημήτρης Τσουκαλάς (Επικρατείας).

Οι βουλευτές ζήτησαν από τους συναρμόδιους Υπουργούς «την έκδοση των απαραίτητων ΥΑ και ΚΥΑ του άρθρου 66 του Ν. 4249/2014 για την αναβάθμιση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας (από Β’ σε Α’ τάξης), του ΠΣ Ελασσόνας (από Δ’ τάξης σε Γ’) καθώς και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Φαρσάλων και Αγιάς (σε Σταθμούς τουλάχιστον Δ’ τάξης), με ό,τι αυτή συνεπάγεται σε θέματα προσωπικού και οχημάτων, καθώς και την πάση θυσία διατήρηση της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, με παράλληλη στελέχωσή της με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και την ενίσχυσή της με άρτιες υποδομές».

Οι δύο βουλευτές μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητη «η πρόσληψη πυροσβεστικού προσωπικού τουλάχιστον 30 ατόμων επιπλέον, ώστε να μπορούν να “βγαίνουν” οι Υπηρεσίες», η ανανέωση του προσωπικού εξοπλισμού (μάσκες και στολές) που λόγω παλαιότητας έχει αλλοιωθεί το υλικό τους και δεν παρέχουν επαρκή ασφάλεια στους πυροσβέστες, καθώς και η ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών στο ν. Λάρισας. Όπως τονίζουν, «στη Γενική Αποθήκη Υλικού Πυροσβεστικού Σώματος (ΓΑΥΠΣ) υπάρχει απόθεμα εξοπλισμού και οχημάτων, αλλά η γραφειοκρατία για την απόκτησή του από τις κατά τόπους Υπηρεσίες κωλύει την όποια επιχειρούμενη προμήθεια». Γι’ αυτό και ζητούν να εξεταστούν τα αιτήματα της ΕΥΠΣΠ Θεσσαλίας για πρόσληψη προσωπικού και ανανέωση εξοπλισμού και οχημάτων, καθώς και την κινητοποίηση των Υπουργείων ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία για τις σχετικές προμήθειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ