ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΡΗΨΗ ΚΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

toebΤη διάθεσή τους για στενή συνεργασία επιβεβαίωσαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου Σ. Τζιούφας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους η οποία έγινε στο δημαρχείο παρουσία του διευθυντή της ΔΕΥΑΤ  κου Τζιτζιώβα και του αντιδημάρχου Κ. Χρυσοβέργη.

Στη συνάντηση θίχθηκε το θέμα της ανεξέλεγκτης ρήψης των κενών συσκευασίας γεωργικών φαρμάκων στα σημεία υδροληψίας όπου γίνεται η  πλήρωση των ψεκαστικών βυτίων των αγροτών με νερό.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, ο δήμος δέχεται πολλά παράπονα για την εναπόθεση των κενών συσκευασιών και τόνισε ότι ο δήμος Τυρνάβου συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων. Μάλιστα για την ευαισθητοποίηση των αγροτών έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές ημερίδες στα Δημοτικά Διαμερίσματα αλλά δυστυχώς η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της 1ης παράδοσης των κενών συσκευασίας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο,  ήταν ελάχιστη.

Οι κ.κ. Σαρχώσης και Τζιούφας συμφώνησαν ότι μόνο με την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των αγροτών στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης των κενών συσκευασίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων θα λυθεί το μεγάλο  αυτό πρόβλημα που επιβαρύνει το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος ανακοίνωσε και την έναρξη του προγράμματος της 2ης φάσης συλλογής κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2014, ως εξής:

Τ.Κ. ΔΕΝΔΡΩΝ:  στην Πλατεία Αγιάς Σοφίας  13.00 – 14.00

Τ.Κ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ: Χώρος Γεφυροπλάστιγγας, μπροστά από τις αποθήκες της ΕΑΣ Λάρισας  14.30-15.30

Δ.Κ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Αποθήκες ΕΑΣ Λάρισας, απέναντι από το στρατόπεδο 16.00-18.00

Καλούνται όσοι παραγωγοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα  να προσέλθουν στους παραπάνω χώρους, τις συγκεκριμένες ώρες,  για να παραδώσουν τα κενά συσκευασίας γεωργικών φαρμάκων που κατέχουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ