ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50.000 € ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

ΕΣΡΚατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για την εκπομπή «Πρωινό» στις 14/3/14 για παραπλάνηση κοινού σε διεξαγωγή διαγωνισμού, καθώς και πρόστιμο 20.000 ευρώ για παράνομη χορηγία και συγκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Της Alfa τα Ζυμώματα» στις 1 και 15/2/14.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον σταθμό Εγνατία του νομού Ξάνθης καθώς υποψήφια δημοτική σύμβουλος- δημοσιογράφος του σταθμού παρουσίαζε τις ειδήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών. Το ίδιο ποσό, 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο Ξάνθη Channel για παρουσίαση του υποψηφίου ευρωβουλευτή Παναγιώτη Σγουρίδη την ημέρα των ευρωεκλογών.

Με νέο χθεσινό έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων προς το ΕΣΡ παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα ελέγχου σχετικά με τυχερά παίγνια που διεξάγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών μέσων και οι νομικές εκτροπές των υπαρχόντων τηλεπαιχνιδιών. Συγκεκριμένα η ΕΕΕΠ έστειλε στο ΕΣΡ 22 DVD καθώς και τις εκθέσεις ελέγχων αυτών, για τα τυχερά παιχνίδια Call & Win, Puzzle TV, Super Game και Quiz Make R.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής Ιωάννη Λασκαρίδη οι εκθέσεις θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση νέων κυρωτικών αποφάσεων για τα εν λόγω τηλεπαιχνίδια.

Τέλος την επανεξέταση -επί το αυστηρότερον- της απόφασης για την εκπομπή του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου από το ΕΣΡ, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ. Υπενθυμίζεται, ότι το Συμβούλιο είχε αποφασίσει να τιμωρήσει τον δημοσιογράφο με πρόστιμο 3.000 ευρώ για ομοφοβικά σχόλια στο ραδιόφωνο του Alpha, εις βάρος του συγγραφέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ