ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

aimilios-liatsosΕνώπιον του εισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, έχει κληθεί σήμερα να καταθέσει ο διευθυντής της εφημερίδας Kontra news, Αιμίλιος Λιάτσος, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από τον Αρειο Πάγο, μετά τις καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών.

Η κλήση στον κ. Λιάτσο, που είναι ο πρώτος μάρτυρας στον εισαγγελέα, αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra news για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το εν λόγω δημοσίευμα επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της δωροδοκίας βουλευτών.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία και θέλω να θυμίσω ότι υπήρχε και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκείνης της περιόδου, πριν από το δημοσίευμα της κυριακάτικης “Kontra News”. Είχε ξεκινήσει από τις δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, τέσσερις εβδομάδες πριν από το δημοσίευμα. Είχαν ακολουθήσει κι άλλες δηλώσεις, όπως εκείνη του Γιάννη Πανούση από την ΔΗΜΑΡ», είπε ο διευθυντής της Kontra News στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να πει στην ουσία της κατάθεσης, αλλά και πως η εφημερίδα θα συνεχίσει το ρεπορτάζ της, ο Αιμίλιος Λιάτσος κατέληξε: «Υπάρχει ένα ρεπορτάζ το οποίο είναι εμπεριστατωμένο και δημοσιευμένο. Νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμη η προκαταρκτική εξέταση και ελπίζω από την διερεύνηση να υπάρξουν αποτελέσματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ