ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΑΧ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΤΑΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η σύσκεψη  Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) μετά από πρόσκληση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του ν. Λάρισας. Μετά από εισήγηση του συνδικάτου και συζήτηση με τους εργαζόμενους,  προχωρήσαμε στη συγκρότηση  Επιτροπής εργαζόμενων  ΙΔΑΧ Λάρισας απαντώντας στην ανάγκη συντονισμού, έντασης και διεύρυνσης του αγώνα ενάντια στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων

και την «αξιολόγηση», τα οποία αποτελούν εργαλεία στα χέρια της κυβέρνησης για νέες μαζικές απολύσεις, για τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση στόχο είχε να υπογραμμίσει ότι ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, να συντονιστεί πανελλαδικά  χωρίς καθυστέρηση, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση καμιά διαθεσιμότητα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ με μαζικές διαδικασίες σε κάθε χώρο δουλειάς να συζητήσουν το παρακάτω πλαίσιο πάλης και να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα ανά Δήμο. Να δώσουν δύναμη στο συντονισμό του αγώνα μας.

Η  Επιτροπή ΙΔΑΧ Λάρισας, που συγκροτήσαμε, θα ανακοινώσει το αμέσως επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες που θα πάρει στην κατεύθυνση συντονισμού και ανάπτυξη της πάλης.

Πλαίσιο Διεκδίκησης και αγώνα

•Όχι στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ και τον επιμερισμό του 15%.

•Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των απολυμένων, όλων των ανέργων.

•Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

•Κατάργηση του ν. 4250 περί αξιολόγησης και του λεγόμενου επανελέγχου των ΙΔΑΧ.

•Όχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό που αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.

•Να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα όνειρά μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ