ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ΕΦΗΒΗ ΝΥΦΗ ΝΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ!

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝΤον γύρο του κόσμου έχει κάνει το ντροπιαστικό για το Καζακστάν βίντεο, στο οποίο μια έφηβη νύφη κλαίει σπαραχτικά και προσπαθεί να αντισταθεί με κάθε τρόπο, ενώ οι συγγενείς του γαμπρού, που την έχουν απαγάγει, την σπρώχνουν να μπει στο σπίτι του για την τέλεση του γάμου.

Οι απαγωγές έφηβων κοριτσιών από μέλη της οικογένειας των υποψηφίων γαμπρών, χωρίς την θέληση της νύφης και κάποιες φορές και χωρίς την συγκατάθεση της οικογένειάς της, είναι ένα πανάρχαιο έθιμο στο Καζακστάν, για το οποίο σπάνια παρεμβαίνουν οι αρχές.

Το κορίτσι του βίντεο, σπαράζει στο κλάμα, ενώ άντρες και γυναίκες, που νωρίτερα την απήγαγαν, προσπαθούν να την βγάλουν από το αυτοκίνητο και να την οδηγήσουν μέσα στην κατοικία του μέλλοντα συζύγου της, στο βάθος ακούγεται παραδοσιακή γαμήλια μουσική και τριγύρω οι συγγενείς του γαμπρού σκορπούν κονφετί πάνω από την άτυχη κοπέλα.

Η έφηβη νύφη κάνει μια τελευταία προσπάθεια αντίστασης και πιάνεται στην εξώπορτα του σπιτιού, θέλοντας να διαφύγει, αλλά οι απαγωγείς της, την σπρώχνουν με τη βία στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί γυναίκες, που ανήκουν στην οικογένεια του γαμπρού, της βάζουν στο λαιμό ένα νυφικό μαντήλι, το Oramal, το οποίο συμβολίζει την συναίνεση της νύφης στο γάμο!

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στο Καζακστάν, Anfisa Zuyeva, δηλώνει ότι το έθιμο είναι «βάρβαρο» και θα πρέπει να καταργηθεί. Η ίδια τονίζει ότι το συγκεκριμένο βίντεο, που κάνει τον γύρο του κόσμου, με τον τίτλο «Stealing The Bride», απέσπασε αρνητική κρητική και έγινε η «ντροπή του Καζακστάν».

Το συμβάν έγινε στην περιοχή Akmola, στο κεντρικό Καζακστάν και το κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας από τους καλεσμένους.

Η ακτιβίστρια σημείωσε ότι το απαράδεκτο έθιμο δεν ταιριάζει με την σύγχρονη εικόνα της χώρας και υποστήριξε ότι οι βουλευτές επιθυμούν την κατάργησή του, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι στις περιπτώσεις που η οικογένεια της νύφης έχει αντιρρήσεις για τον γάμο, αυτές συνήθως ξεπερνιούνται επειδή ο γαμπρός την χρηματοδοτεί.

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ