ΒΟΛΕΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΕ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

δουρουΕυθύνες στον νέο πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό για «μέσα από επιλεκτικές συνεννοήσεις ,  επέλεξε την εξάρτηση από τον κ. Σγουρό και απέρριψε τη δημοκρατική, πλουραλιστική εκπροσώπηση στο προεδρείο όλων των παρατάξεων¨, επέρριψαν οι 5 εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΕΝΠΕ που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη). 

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά “μοίρασε την τράπουλα των θέσεων με στενά κριτήρια κομματικής επιβίωσης, όπως συμβαίνει σήμερα στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αναγκάζοντας σε αποχώρηση όλες εκείνες τις πλευρές που δεν συμφωνούσαν με αυτή την προσέγγιση», προσθέτουν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των εφτά είναι το εξής: 

Στη σημερινή διαδικασία εκλογής του προεδρείου του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας χάθηκε, με αποκλειστική ευθύνη των κομμάτων συγκυβέρνησης, η ευκαιρία να υπάρξει μια πλουραλιστική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων του σώματος, που θα προσέφερε στην Ένωση τον αυθεντικό, αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα που χρειάζεται για να λειτουργήσει μαχητικά και διεκδικητικά. Η πλάστιγγα έγειρε με ευθύνη της παράταξης του κ. Αγοραστού προς ένα μη αντιπροσωπευτικό προεδρείο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις αδιέξοδες ισορροπίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη συγκυβέρνηση, ο κ. Αγοραστός έκανε την επιλογή του.

Μέσα από επιλεκτικές συνεννοήσεις ,  επέλεξε την εξάρτηση από τον κ. Σγουρό και απέρριψε τη δημοκρατική, πλουραλιστική εκπροσώπηση στο προεδρείο όλων των παρατάξεων. Μοίρασε την τράπουλα των θέσεων με στενά κριτήρια κομματικής επιβίωσης, όπως συμβαίνει σήμερα στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αναγκάζοντας σε αποχώρηση όλες εκείνες τις πλευρές που δεν συμφωνούσαν με αυτή την προσέγγιση.

Πρόκειται για ήττα της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι δυνάμεις που αντιστρατεύονταν αυτή τη διαγραφόμενη, άκρως αρνητική εξέλιξη σε βάρος της ίδιας της αυτοδιοίκησης, από την πρώτη στιγμή κινήθηκε σε μια διαφορετική λογική. Στη λογική μιας ανοικτής, πλουραλιστικής εκπροσώπησης, που θα αναβάθμιζε την αξιοπιστία και τον ρόλο της ΕΝΠΕ.

Επρόκειτο για τη λογική της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης. Τη λογική που δίνει έμφαση  στο παρόν και το μέλλον της αυτοδιοίκησης και όχι σε μικροκομματικές εξαρτήσεις και στρατηγικές προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, όπως στην περίπτωση του τέως Περιφερειάρχη.

Ήταν μια πρωτοβουλία συμμετοχική και δημοκρατική προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Όσοι συνειδητά την ακύρωσαν, φέρουν ακέραια την ευθύνη και οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί απαξίωσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και επέλεξαν την υπονόμευση των αυτοδιοικητικών θεσμών στο όνομα της διατήρησης κάποιων οφιτσίων.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΩΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΑΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ