ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ… ΠΑΧΥΣΑΡΚΗ

922Ενα ασυνήθιστο πρόβλημα έχει η νέα τετρακομματική κυβέρνηση του Βελγίου καθώς έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις η τοποθέτηση της 52χρονης Μάγκι Ντε Μπλοκ στη θέση της υπουργού Υγείας.

Ο λόγος είναι ότι η νέα υπουργός ζυγίζει 127 κιλά.

Το πάχος της νέας υπουργού Υγείας προκαλεί σχόλια και ποικίλες αντιδράσεις αφού αρμοδιότητά της είναι και η πρόληψη και η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, που στο Βέλγιο έχει διαστάσεις επιδημίας: Σύμφωνα με τον ΠΟΥ το 47% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας είναι υπέρβαρο.

Οσοι διαφωνούν με την τοποθέτηση της Ντε Μπλοκ λένε ότι δεν θα είναι «ένα καλό παράδειγμα» ενώ ένας τηλεοπτικός σταθμός; Την παρομοίασε με μια υπερμεγέθη φιγούρα από πίνακα του Ρούμπενς.

«Ξέρω ότι δεν είμαι μοντέλο, αλλά κοιτάξτε την ουσία όχι το περιτύλιγμα» δήλωσε η ίδια. Ως υπουργός Μετανάστευσης στην τελευταία κυβέρνηση του Βελγίου η Ντε Μπλοκ είχε επαινεθεί για την περικοπή του αριθμού των αιτήσεων ασύλου σχεδόν κατά το ήμισυ ενώ είναι από τις πιο δημοφιλείς πολιτικούς και κάποια στιγμή το όνομα της ήταν υποψήφιο για Πρωθυπουργός.

Η νέα κυβέρνηση του Βελγίου, με επικεφαλής τον ηγέτη των γαλλόφωνων Φιλελευθέρων Σαρλ Μισέλ, ανέλαβε καθήκοντα το περασμένο Σάββατο, τερματίζοντας μια πολύμηνη κατάσταση αβεβαιότητας.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση συγκροτείται από τρία ολλανδόφωνα κόμματα, μεταξύ των οποίων και το εθνικιστικό N-VA και από ένα γαλλόφωνο, το Μεταρρυθμιστικό Κίνημα του Μισέλ.

Τα τέσσερα κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Μαΐου.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει πολλές σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη μέχρι το 2030.

Ολοι οι υπουργοί ορκίστηκαν ο ένας μετά τον άλλο, στα γαλλικά, τα ολλανδικά ή και τις δύο γλώσσες. Ο 38χρονος πρωθυπουργός ορκίστηκε και στα γερμανικά, την τρίτη επίσημη γλώσσα του βασιλείου.

tanea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ